Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Šustar:

'Mi nismo na nikakvim suprotnim stranama. Ajmo biti više uključivi, a manje isključivi'

Predrag Šustar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.06.2016.
u 23:06

"Ekspertna skupina ne treba se ponašati tako isključivo i ja je i sada pozivam da se vrati"

- Bila je fešta, tema je bila fešta. Mi nismo na nikakvim suprotnim stranama  - ja sam nastavnik, radim na sveučilištu, tako da temeljna poruka je nemojmo podlijegati nekoj retorici koja ide na isključivost, agresivnost. Mislim, radi se o obrazovanju naše djece - tu treba biti miran, treba biti staložen i ajmo biti više uključivi, a manje isključivi - komentirao je jučerašnji prosvjed podrške kurikularnoj reformi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u Dnevniku HTV-a.

Šustar je pozvao ekspertnu skupinu da nastavi rad i upitao zašto zazirati od kvalitetne rasprave.

- Problemi s ekspertnom skupinom nastali su nakon odluke saborskog odbora kojom se traži proširenje te skupine. Moram reći, čak i prije ove odluke, još veće proširenje skupine tražio je i Rektorski zbor - rekao je Šustar, pozivajući javnost i stručnjake da se aktivno uključe u javnu raspravu o reformi, nakon koje slijedi recenzijski postupak.

- Odluka Ministarstva na kraju mora se temeljiti na dokumentima, ne na ishitrenim procjenama i stavovima. Ekspertna skupina ne treba se ponašati tako isključivo i ja je i sada pozivam da se vrati. Bit struke je da se kroz neslaganje isprofilira kvalitetan dokument, zašto zazirati od kvalitetne  rasprave - rekao je Šustar.

>> Ministar Šustar: Ostavka mi ne pada na pamet jer još ima puno posla

>> Članica Ekspertne radne skupine zatražila od Šustara povlačenje njezina imenovanja za savjetnicu

>> Jokić zahvaljuje i bebama i mladima i bakama, Šustar poručuje da ne pomišlja na ostavku

Komentara 28

DU
Deleted user
23:53 02.06.2016.

Nemoguće je izbjegavat politizaciju bilo čega u našem društvu. Ali uzmimo samo za primjer jednu stvar: posljednjih 15-ak godina, glavnu riječ u našem obrazovanju vodi Budak (sdp-ov kadar s filozofskog fakulteta) koji je s Flegom (također sdp-ov kadar s filozofskog) pokrenuo inicijativu za uvođenje bolonjskog sustava u naše školstvo. Na kraju je odluka provedena za vrijeme vladavine HDZ-a. Danas imamo stanje u kojem se svi tuže kako je bolonja neuspjeli projekt, da imamo više diplomiranih, ali manje kvalitete i td. Poanta priče je iduća: bolosnjski sustav predlaže sdp-ov kadar koji tvrdi da će nam to ojačati kvalitetu i konkurentnost na tržištu, program se provodi za hdz-ove vladavine i na kraju opet ništa od reforme, jer se ništa nije promijenilo - profesori su ostali isti, zgrade su ostale iste, literatura je ostala ista (samo kraća), nije se ulagalo novca u tehnologiju i inovativnost. Uvjeravam vas da će se ista stvar dogoditi i s ovom reformom. Puno se prašine diže ni za što. Djecu kod kuće treba učiti da budu marljivi i vrijedni, da u školu idu zbog sebe i ispunjavanja svojih mogućnosti i poboljšanja vještina i kvalitete svojeg života. Sve dok u školu djeca idu da bi pokazala novi mobitel, odjevni stil i našli si mogućeg partnera - imat ćemo takvo društvo. Puno ljudi je i s dašanjim sustavom uspjelo u životu, tako da je naivno vjerovati da će se neke puke reforme bilo što promijeniti, jer potrebna je promjena duha, svijesti, društvenih vrijednosti!

ST
strpljenspasen
00:35 03.06.2016.

Svi znamo iz kojeg smjera puse vijetar i tko pokusava iskoristiti situcaiju ,nevjerojatno ali istinito .Gospodine Sustar posaljite ih zokiju i pusicki a vi samo nastvite posao , znamo sto se mora napraviti i da se prava istina mora uciti ,pisati ..poz

Avatar slaven0
slaven0
23:43 02.06.2016.

ja sam za to da Bankrotiramo prije, a ne kasnije. Sto kazete na to g. Sustar? Gledajte amo ustase i neokomunisti, ono sto je bitnije u ovoj prici je cinjenica da su hrvatske obveznice proglasene spekulativnim smecem sto znaci da bez obzira gdje ste vi ili vasi djedovi bili '41 ili '91 trenutno zivite u zemlji koja treba bankrotirati i KOJA CE bankrotirati. Razlog zbog kojeg JOS nije bankrotirala je: a) zato sto mirovinski fondovi i banke ulazu VASU ustedjevinu u one gore spomenute spekulativne obveznice zato da bi njihovi manageri mogli zaraditi bonuse na kraju godine, b) zato sto se jos ima ponesto za prodati od drzavne(nase) imovine, c) zato sto ce biti uvedeni novi porezi na vasu ustedjevinu koja vam je ostala nakon oporezivanja(citaj: nekretnine) te vas de facto pretvoriti u drzavne najmoprimce u vlastitoj imovini(zamislite navodnike na rijeci "vlastitoj"), d) zato sto ce vam srezati zdravstvo i skolstvo, e)produljiti vrijeme do mirovine itd. itd... Kad vam na kraju ostane golo d*pe, najbolje godine iza vas i nista vise osim krvi za izmusti onda ce nam biti dopusteno da bankrotiramo. Sretno nam svima i veselo bilo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije