Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
friščićeva nagrada

Predlagači "zaboravili" Ipsilon, Piškornicu, Hrlecovu elektranu...

\'13.07.2009., Zagreb - Zasjedanje Sabora Republike Hrvatske na Markovom trgu, rasprava o rebalansu proracuna. Jadranka Kosor, Josip Friscic, Damir Polancec.  Photo: Davor Puklavec/24sata\'
Pixsell
25.02.2011.
u 13:00

Predlagači ističu Friščićevu "borbu za očuvanje okoliša", ali im nisu stali regionalni deponij otpada i dimnjak

"Ovaj prijedlog podnosimo stoga što je gosp. Friščić svojim kontinuiranim i dugogodišnjim radom dao trajni doprinos unapređenju stanja i razvitka pojedinih područja djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, a posebno u području gospodarstva, zdravstva, školstva, razvoja komunalne infrastrukture, humanitarnih djelatnosti i sporta" – ključni je dio obrazloženje prijedloga da se šefu HSS-a i potpredsjedniku Sabora Josipu Friščiću dodijeli ovogodišnja županijska nagrada za životno djelo.

Nedostaje odlomak

S obzirom na tako široke zasluge koje mu predlagači pripisuju, a riječ je uglavnom o lokalnim članovima HSS-a, razumljivo je što u obrazloženju, iako je na nešto više od četiri stranice, nisu pobrojali baš sve što čini Friščićev lik i djelo.

Predlagači spominju kako se "svojim zalaganjem i jasnim stavovima borio za očuvanje okoliša", ali su, zasigurno zbog pomanjkanja prostora, ispustili čitav jedan odlomak, koji bi mogao glasiti, recimo: "Zahvaljujući iznimnim naporima gosp. Friščića, na regionalno odlagalište otpada Piškornicu kod Koprivnice uskoro će se dovoziti tisuće tona smeća ne samo iz okolice nego i iz drugih županija. No, otpad se neće dovoziti samo iz kućanstava nego i iz šuma, a bogme će se i spaljivati. U blizini Podravkine tvornice dječje hrane niknut će velebna Hrlecova termoelektrana s dimnjakom od 60 metara."

Nadalje, u obrazloženju se ističe kako se Friščić "kao pročelnik, župan, a jedno vrijeme i član NO-a Podravke zalagao za rekonstruiranje, ali i opstanak velikih gospodarskih subjekata kao motora razvoja ovog dijela Hrvatske".

Nije on kriv

Doista je šteta u nastavku ne eksplicirati konkretno Friščićevo zalaganje za najveći gospodarski subjekt "u kvartu", za Podravku, recimo: "Dok su Polančec i njegovi muljali s Podravkinim dionicama, gosp. Friščić smogao je snage s njima piti kavu i savjetovati ih je li stigao pravi čas da se Podravkine dionice vrate Podravki ili se i dalje treba natezati s onim Horvatom iz Fime. Gosp. Friščić toliko je skroman u pogledu te zasluge da je baš ne voli isticati ni pred kime, čak niti pred Uskokovim istražiteljima koji se bave operacijom Spice."

No, ako se predlagateljima možda i može progledati kroz prste što su izostavili Friščićev doprinos u očuvanju okoliša i Podravke, to što u obrazloženju nema možda i najvećeg projekta šefa HSS-a i potpredsjednika Sabora – nikako se ne može oprostiti.

Doista je skandalozno što se o vjekovnom predmetu želja Podravaca i Prigoraca, o Podravsko-bilogorskom ipsilonu, ne može pročitati ni slova, iako je od službenoga početka gradnje prošlo više od godinu dana.

Kao da je Friščić kriv što do sada nije postavljen ni kilometar asfalta...

Komentara 11

Avatar tkozna
tkozna
20:21 25.02.2011.

Čujem glasove da se nagrada ne smije dodijeliti nikome u Županiji jer je svaki 4 nezaposleni sa završenim fakultetom. Daleko je Amerika i sunce što sja!

BE
ben12
16:13 25.02.2011.

farsa do farse , što dugo i očekivati..škola za nasmijavanje izdala diplome najtalentiranijima.

HR
hr76
13:51 27.02.2011.

LAKRDIJA!!! Uništio je HSS, s tom termoelektranom uništit će i Podravku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije