Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Požar na Zagrebačkom velesajmu buknuo zbog električnog kvara?

požar na velesajmu
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/5
15.02.2010.
u 08:23

Požar je buknuo jutros poslije sedam sati. Vatru je gasilo 29 djelatnika vatrogasnih postrojbi, a već nakon 20 minuta požar je stavljen pod nadzor.

U 12. paviljonu Zagrebačkog velesajma, u kojem su smješteni brojni saloni namještaja, jutros je izbio požar. Prema podacima Operativnog vatrogasnog dežurstva Grada Zagreba, dojava o požaru zaprimljena je u 7.18.

Na gašenje je odmah upućeno 10 vozila i 29 vatrogasaca, a već nakon 20 minuta požar je stavljen pod nadzor. Oko 8.30 požar je u cijelosti ugašen, a trenutačno u 12. paviljonu Zagrebačkog velesajma policija obavlja očevid.

Vatrom, koja je zahvatila stotinjak četvornih metara prostora, oštećena su poduzeća Dom Italia, Perfecta i Minago. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Na terenu je, uz policiju, i jedno vatrogasno vozilo za slučaj bilo kakvih nepredviđenih okolnosti, izvijestilo je Operativno dežurstvo.

Požar buknuo zbog električnog kvara?

- Ne znam što je bilo. Navodno je požar buknuo zbog električnog kvara.  Od vode je poplavljen veći dio izložbenih prostora koji su bili blizu mjesta izbijanja požara. No, najveći je problem to što je skoro sav namještaj u paviljonu uništen od vode koja se pomiješala s čađom - rekao nam je Ivan Kaleb, predstavnik zakupnika prostora u 12. paviljonu Zagrebačkog velesajma. Dodao je kako imaju osiguranje, ali da će paviljon biti dugo izvan funkcije dok se prostor ponovno ne uredi, a to bi, rekao je, mogao biti kraj za mnoge.

Kaleb je sve insinuacije kako je požar podmetnut zbog neslaganja s ugovorima s upravom Velesajma odbacio kao neistinite.

- Siguran sam da nitko nije podmetnuo požar jer je ovo za nas katastrofa. To nitko ne bi učinio - rekao je Kaleb.

Požar je zahvatio i veliki dio namještaja tvrtke Bruno-Hal.

- Požar je buknuo i zapalio mi sav namještaj. Šteta je između 700.000 tisuća i milijun kuna, a što će biti dalje, to ni dragi Bog ne zna. Ovaj paviljon, po mojoj procjeni, ne može proraditi još barem dva mjeseca. Nastavit ćemo raditi u drugim salonima, a hoćemo li ovdje opet raditi,još ne znamo - rekao je Denis Škutin, jedan od suvlasnika Bruno-Hala.

Dugotrajni problemi Velesajma

U povodu požara koji je jutros izbio, priopćenjem za javnost reagirala je i zagrebačka organizacija HSS-a, ističući da je Zagrebački velesajam veliki problem za Grad i Zagrebački holding. "HSS je upozoravao na važnost Zagrebačkog velesajma za Grad Zagreb te na hitnost rješavanja problema u kojima se nalazi. Ovaj požar još je jedan veliki korak unazad", ističu u HSS-u, dodajući da je Velesajam i inače u problemima zbog otkazivanja nekih sajmova, poput Zagreb Auto Showa.

HSS je pozvao i da se vlasnici Zagrebačkog velesajma ugledaju na sajam u Gudovcu, koji, unatoč krizi i teškoj gospodarskoj situaciji, odlično posluje.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
08:31 15.02.2010.

Tako vam je to kad namještaj puši. A na koliko je bio osiguran?:))))))))))

VP
Valentina Prokić
08:50 15.02.2010.

kako na koliko je bio osiguran...upravo na toliko koliko je vrijedio + još malo... za poreze, maržu i to... tek toliko da pokrije gubitak od prošle godine...nije više časna riječ

KR
kreont
10:28 15.02.2010.

Jako zanimljivo kako nam se to u hrvata svako malo nešto zapali. Kaj ti istražitelji ne mogu pronaći \"Terminatora\" kaj je upaljenu cigaretu bacio na benzin. AstaLaVista baby.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije