Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD KONTROLOM VATROGASACA

Požar na Viru došao do kućnog praga bake Dinke: ' Ako gori kuća, nek' izgorim i ja'

Vir: Požar na Viru zaprijetio ku?ama
Zeljko Mrsic - 24sata
11.07.2022.
u 23:19

Još uvijek ne znam gdje sam ni čija sam, popila sam dva Normabela - kazala je i dodala kako nikada nije doživjela ovakav požar.

Na otoku Viru je u ponedjeljak oko 15 sati izbio veliki požar u gustoj borovoj šumi na predjelu Lozice, a u jednom trenutku je ozbiljno zaprijetio kućama. Požar je lokaliziran je u 19 sati, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić koji je naveo i to da će vatrogasci dežurati cijelu noć.

U gašenju požara su sudjelovala dva kanadera i dva airtraktora te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Interventne postrojbe Zadar, DVD-ovi Privlaka i Nin sa sedam vozila i 18 vatrogasaca.

VIDEO: Veliki požar na otoku Viru

Požar je došao do kućnog praga Dinki Budiji, stanovnici Vira.

- Užasno je bilo, to je plamen i dim bio, bilo je strava. Trava je gorjela, došlo je do susjedine kuće. Ja sam samo plakala i i trčala preko ceste. Kantama smo polijevali, to je bilo užasno. Jedna šiška je frknula i zapalila jedan jastučić pa smo ga brzo s gumom pogasili - kazala je za 24sata.

Kaže da zbog požara neće spavati, već će dežurati cijelu noć, baš kao što će i vatrogaci.

- Vatrogasci su rekli da mirno spavamo, ali tko može zaspati kad zna da mu je vatra došla do kuće. Došli su mi mali i unuka da uzmem dokumente i da idemo, ma kakvi - kaže Dinka koja nije htjela napustiti svoj dom unatoč požaru.

- Ako gori kuća, nek izgorim i ja. Još uvijek ne znam gdje sam ni čija sam, popila sam dva Normabela - kazala je i dodala kako nikada nije doživjela ovakav požar.

Objasnila je kako je prije bilo požara, ali nikad nije doživjela ovakav niti bi ikome poželjela da to doživi. A kad je riječ o tome što bi moglo biti uzrok požara, navodi kako ne želi kriviti nikoga.

- Ne znam je li nečija nepažnja ili je netko namjerno podmetnuo, to ne možemo znati. Važno je da su naši vatrogasci ovdje s nama. Iako sna nema, dežurat ćemo cijelu noć s njima... - zaključuje Dinka Budija.

VIDEO: Nastavljen rast: Cijene stambenih objekata u prvom kvartalu 2022. više za 13,5 posto

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije