Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povlači se nekoliko sladoleda iz Spara zbog etilen oksida: 'Moguć je povrat novca'

Sastojak se koristi u malim količinama u proizvodnji sladoleda, te je razina ETO u gotovom proizvodu vrlo niska i znatno ispod granične vrijednosti. Vrlo je mala vjerojatnost da isti predstavlja zdravstveni rizik za kupce, stoji u priopćenju
27. srpnja 2021. u 19:07 6 komentara 5755 prikaza
Foto: Pixabay

Nekoliko sladoleda proizvođača Froneri Austria GmbH, koji se mogu kupiti u prodavaonicama SPAR-a, povlači se s tržišta zbog utvrđene prisutnosti etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU-a.

Danijel Prerad Umor od duge vožnje i rani jutarnji sati kombinacija su za najgore nesreće

Riječ je o sladoledima: NUII BERRY 270 ml (3X90 ml),  NUII MANGO 270 ml (3X90 ml), NUII MACADAM.270 ml (3X90 ml), NUII TEXAN PECAN 270 ml (3x90 ml) i sladoledu MILKA MINI ŠTAPIĆ 6X50ml.

Razlog povlačenja proizvoda prema informaciji proizvođača je utvrđena prisutnost etilen oksida (ETO) u jednom od sastojaka sladoleda u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU-a. Sastojak se koristi u malim količinama u proizvodnji sladoleda, te je razina ETO u gotovom proizvodu vrlo niska i znatno ispod granične vrijednosti. Vrlo je mala vjerojatnost da isti predstavlja zdravstveni rizik za kupce, stoji u priopćenju

Više informacija može se pronaći na internetskoj stranici proizvođača: https://froneri.at/produktrueckruf/

Mole se kupci koji su kupili isključivo gore navedene proizvode da ih vrate u najbližu Spar poslovnicu gdje će im biti vraćen novac.

Glavni prioritet SPAR-a je zaštita i zadovoljstvo svojih kupaca te se ovim putem ispričavamo zbog nastale neugodnosti, stoji u priopćenju.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Otkriva astrologinja
Nikada nisu zadovoljni: Ovi horoskopski znakovi prigovaraju i za najmanje sitnice
Sara Lončarić
DIZAJNERSKO IZDANJE UNIFORME
Neudobna poslovna odjeća stvar je prošlosti - 'feel good' je poslodavcima nova praksa
 • Čuvaj se senjske ruke:

  Povlači se sladoled? Umjesto da piše tko je kažnjen, je li trgovina zatvorena? Hrvatske lokale znali su Hrvati zatvoriti i za 10 kuna viška u blagajni!!!

 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  Ova Austrija je popriličan izvor zala... em Adolf, em Hippo banka, em Raifaissen štefionice, em covid sa skijanja.... sad i sladoled!?

 • xnet0822:

  Netko od djelatnika firme koja ih proizvodi namjerno to radi tog treba uhvatiti i smjesta mu uručiti otkaz !