Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo: Luetić u zapošljavanju premijerova šogora povrijedio zakonska načela

Luetića je za mjesto člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik predložila Vlada, na čijem je čelu Plenković, u odnosu na kojega je Luetić u zavisnom položaju, objašnjavaju u povjerenstvu
02. listopada 2020. u 17:49 2 komentara 473 prikaza
Frano Luetić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je utvrdilo da je član Uprave Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić povrijedio načelo nepristranog postupanja time što je zaposlio premijerova šogora Ivana Maslaća na mjesto komercijalnog direktora.

EU leaders summit in Brussels DUBROVNIK Plenković: Što se tiče prijava Povjerenstvu, ja sam se već naviknuo na to

Povjerenstvo je utvrdilo da je Luetić počinio povredu načela savjesnog, odgovornog i nepristranog postupanja sklopivši ugovor o radu s bratom supruge premijera Andreja Plenkovića. Luetića je za mjesto člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik predložila Vlada, na čijem je čelu Plenković, u odnosu na kojega je Luetić u zavisnom položaju, objašnjavaju u povjerenstvu.

Dužnosnik Frano Luetić, član Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o, povrijedio je načela djelovanja propisana Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, i to načela savjesnog, odgovornog i nepristranog postupanja. 

Lovro Kuščević BIVŠI MINISTAR Kuščević je želio uz 6+6 naknadu isplaćivanje i drugih naknada: Zaustavilo ga Povjerenstvo

"Ta povreda proizlazi iz sklapanja Ugovora o radu za radno mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova od 19. ožujka 2018. temeljem diskrecijske ovlasti s osobom koja je u tazbinskom srodstvu s dužnosnikom Andrejem Plenkovićem, a s obzirom da je Frano Luetić povodom obnašanja dužnosti člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., u podređenom i zavisnom položaju u odnosu na predsjednika Vlade koja sudjeluje u postupku njegova imenovanja", navodi se u obrazloženju Povjerenstva.

 Za povredu načela djelovanja nije predviđena mogućnost izricanja sankcije.

Ouverture de la 57ème édition du Festival de la Télévision de Monte-Carlo
SKLADAN BRAK
Ljubavna priča slavnog glumca i srpske liječnice: 'Nisam imala pojma tko je on'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Branitelj2020:

    Ovo Povjerenstvo za sukob interesa je čak gore od DORH-a koje se bar bavi sportskim ribolovom: ulovi kriminalca, uslikaj ga i potom pusti.

  • DOBARDAN:

    Od kuda je taj Plenkijev šurjak?