Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK

Plenković: Što se tiče prijava Povjerenstvu, ja sam se već naviknuo na to

EU leaders summit in Brussels
POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
02.10.2020.
u 16:34

Osvrnuo se i na činjenicu što je zbog svojeg dolaska u Dubrovnik prenio svoj glas na slovenskog premijera Janeza Janšu i kazao da je Hrvatska i Slovenija imaju dijalog te da misli da je to dobro.

Premijer Andrej Plenković u Dubrovniku, gdje se susreo s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom, komentirao je i aktualne dnevnopolitičke događaje.

- Imat ćemo idući tjedan razgovore s brojnim resorima kako bismo vidjeli kako premostiti COVID-krizu - kazao je. 

Naveo je kako zbog znatno manjeg kapaciteta turističke sezone dobivaju zahtjeve lokalnih jedinica zbog problema s likvidnošću, te je najavio kako će nastaviti s politikom beskamatnih kredita. 

- Iznosi koji im nedostaju su toliki da ćemo morati osmisliti jednu posebnu mjeru - kazao je. 

VIDEO: Plenković u Dubrovniku

 

Osvrnuo se i na činjenicu što je zbog svojeg dolaska u Dubrovnik prenio svoj glas na slovenskog premijera Janeza Janšu i kazao da je Hrvatska i Slovenija imaju dijalog te da misli da je to dobro.

Upitan o mogućem širenju nuklearke Krške i vidi li SAD Sloveniju kao lidera na tom području, kazao je sljedeće: - Ne znam prepoznaje li SAD Sloveniju kao lidera. Znam da postoje određena razmišljanja o novoj elektrani, ali nismo govorili na sastanku o tome. 

Premijer je komentirao i prijave protiv ministara Butkovića, Ćorića i Aladrovića te predsjednika Zorana Milanovića koje je GONG podnio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog odlaska u klub u Slovenskoj ulici. 

- Što se tiče tih prijava, ja sam se već naviknuo na to. Mnogi koriste svoje pravo prijave Povjerenstvu, Postoje i profesionalni prijavljivači. Što se tiče Milanovića, nisam imao vremena. Ne znam što je rekao. 

Komentara 8

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
17:32 02.10.2020.

Naviknuo se on nepoštivati povjerenstvo, neodgovarati na pitanja i nedostavljati traženu dokumentaciju. Vjerodostojno.

IL
ilustrator
18:21 02.10.2020.

profesionalni prijavljivači... odvažio se i plenković nazvat zadrugare pravim imenom

Avatar southman
southman
17:18 02.10.2020.

# Iznosi koji im nedostaju su toliki da ćemo morati osmisliti jednu posebnu mjeru - ", Ja predlažem mjeru ukidanja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije