Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRAGEDIJE U PARAGU

Posavec o pucnjavi: Prozivani smo rasistima, crnokošuljašima i fašistima kad smo predlagali rješenja

Parag
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/8
26.08.2021.
u 18:02

Ovakve situacije ugrožavaju ljudska prava svih stanovnika Međimurske županije i u pitanje postavljaju sigurnost svih nas, u vlastitom domu i na ulici - zaključio je Posavec

Nemili događaj u romskom naselju Parag stanovnike Međimurja, nažalost, nije iznenadio. On je samo jedna od posljedica višegodišnjeg guranja problema pod tepih, a sve pod krinkom zaštite prava manjina i integracije u većinsko društvo - kazao je međimurski župan Matija Posavec i dodao da su 2018. godine Vladi i nadležnim tijelima uputili velik broj dopisa u kojima se ukazivalo na probleme poput narušavanja javnog reda i mira, rafalnim paljbama, divljom vožnjom, pijančevanjem na javnom mjestu, nasilničkim ponašanjem i zastrašivanjem većinskog stanovništva.

- Predlagali smo rješenja za koja smo prozivani rasistima, crnokošuljašima i fašistima. Ovaj događaj samo je potvrda da su romska naselja puna ilegalnog oružja, da su leglo kriminala, a u njima vladaju lihvari, droga i alkohol. I ponovno se zločin dogodio u dane isplata socijalnih naknada. Djeca odrastaju u visokorizičnom okruženju, svjedočeći svađama unutar i između obitelji, barataju oružjem, konzumiraju alkohol, ne pohađaju nastavu čime postaju generator novih mladih delinkvenata - rekao je Posavec.

Kao jedna od mjera predloženo je postavljanje video nadzora na ulasku i u samim romskim naseljima.

VIDEO Prijavljena braća za ubojstvo i ranjavanje u Paragu

 

- Ne znam što se više mora dogoditi da se ukaže na izravnu povezanost isplata krajem mjeseca i povećanja ekscesnih događaja u romskim naseljima. Trošenje socijalne naknade na alkohol ne smije se tolerirati pa ponovno predlažemo uvođenje vaučera za one korisnike za koje se utvrdi nenamjensko trošenje sredstava - rekao je Posavec i osvrnuo se i na pravosuđe.

- Izostanak pravomoćnih presuda, koje nisu uvjetne ili nisu samo novčane, omogućuje ponavljanje takvih djela, pruža osjećaj nedodirljivosti, da ne kažem smijanje u lice tom istom sustavu. Ovakve situacije ugrožavaju ljudska prava svih stanovnika Međimurske županije i u pitanje postavljaju sigurnost svih nas, u vlastitom domu i na ulici - zaključio je Posavec

Ključne riječi

Komentara 22

TA
Tackrla
19:07 26.08.2021.

Zive od socijalne pomoci, kradu, zastrasuju lokalno stanovnistvo, posjeduju automatsko oruzje, ubijaju se... ali nedaj boze nesto prigovoriti ili zavesti red. Kajtazi i pupi odmah vriste o ustasama. Ne moze ova zemlja na zelenu geadu sve dok manjine haraju

Avatar vatrogasac
vatrogasac
19:15 26.08.2021.

Jedna od većih bizarnosti svakako je izjava jugoslovenskog oficira kajtazija o navodnoj odgovornosti MUP-a za zbivanja u tom kriminalnom leglu. Kako bilo zabrinuta javnost očekuje brzo razoružavanje kriminalaca,koji su prijetnja sveopćoj sigurnosti građana!

Avatar WheelOfTime
WheelOfTime
19:22 26.08.2021.

Za Romulance zakoni RH ne vrijede. Kajtazi se bavi pozdravom ZDS, to ugrožava njegove sunarodnjake 😏 a ne bezakonje koje vlada među tim "thinkerima"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije