Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranački izbori

Poništena Izborna skupština za riječki HDZ zbog viška listića

'Hrvoje Buric, HDZ Rijeka'
'Nel Pavletic/PIXSELL'
31.03.2012.
u 16:37

Pojavilo se oko 30-tak glasova više nego li je verifikacijska komisija utvrdila broj izaslanika na početku Skupštine

Zbog viška glasačkih listića poništena je današnja Izborna skupština riječkog HDZ-a, na kojoj se trebalo birati između četiri kandidata - Mile Biondića, Hrvoja Burića, dr. Nenada Srdoča i Patrika Šegote. Nova će se Izborna skupština za Gradsku organizaciju HDZ-a Rijeka održati za dva tjedna.

Pojavilo se, naime oko 30-tak glasova više nego li je verifikacijska komisija utvrdila broj izaslanika na početku Skupštine. Premda  su se tijekom jutra, dok je trajalo njihovo predstavljanje, kandidati zaklinjali na demotkratizaciju stranke, kod njihova izbora stvari su krenule drugim tokom. Premda se višak listića može pripisati proceduralnoj pogrešci, mnogi sumnjaju da je naknadno pojavljivanje određenog broja izaslanika zapravo dogovoreno kako bi jedan od kandidata dobio potrebnu podršku. Biondić drži kako se radi o propustu koji HDZ-u nije trebao jer se time odašilje loša politička poruka - kako stranka ni na ovoj razini nije kadra organizirati izbore.

Drugi kandidati Patrik Šegota i Hrvoje Burić tvrde kako su izaslanici koji su naknadno stigli na skupštinu pozvani samo kako bi podržali dr. Nenada Srdoča kao kandidata i tako doveli do toga da se Skupština proglasi nevažećom. Burić je, kazao je, razočaran i zabrinut pritiscima na izaslanike da se Srdoč mora podržati. Prozvao je i dosadašnjeg predsjednika riječkog HDZ-a Bojana Hlaču zbog loše organizirane skupštine. Srdoč tvrdnje svojih protukandidata odbacuje.

– Ljudi koji su mene došli podržati stigli su na vrijeme na Skupštinu. Moji protivnici su doveli te ljude, kada su, nakon našeg predstavljanja, vidjelo da voda ide na moj mlin. Protivnici su osjetili da gube tlo pod nogama – kazao je Srdoč.

Komentara 11

IV
ivanka78
17:36 31.03.2012.

Još jedan pokušaj malverzacija koji je došao od strane Kosor.Ali bliži se i njezin politički kraj...Izgubila je na Predsjedničkim izborima,na parlamentarnim je HDZ-u priredila totalni fijasko,sada će izgubiti i na unutarstranačkim.Sramoti samu sebe,umjesto da se na dobrovoljno povuče iz politike i po prvi put na taj način učini korist ovome ispaćenom narodu!

MY
mycropht
22:13 31.03.2012.

U HDZ-u varaju i sami sebe.Kad će više nestati u bespućima povijesne zbiljnosti.

VO
Volpi
17:06 31.03.2012.

Šeks opet bezuspješno provodi izborni inženjering za njegovu voljenu Jacu.Ovo postaje svakim danom sve veća lakrdija,a Jaca se pravda da je ona za demokraciju.Ako je ovo za nju demokracija onda smo mi ostali ovce hmmm kada bolje razmislim kada je bila na vlasti tako nas je i tretirala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije