Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamo je otišla pomoć

Pomoć za poplavljena mjesta u Hrvatskoj otišla u Srebrenicu?!

poplava, velika gorica i okolica (1)
Marko Prpić/PIXSELL
04.04.2012.
u 17:41

– Mrak mi je pao na oči kad su mi u Crvenom križu Grada Zagreba rekli da je ta pošiljka proslijeđena u Srebrenicu – napisao je Richembergh na Facebooku

Turska pomoć u obliku hrane, odjeće i obuće, u vrijednosti od gotovo 221 tisuće eura, koja je dostavljena prije godinu dana Gradu Zagrebu kako bi se pomoglo onima koji su bili pogođeni u poplavama diljem Hrvatske 2010. godine, prema neslužbenim informacijama do koje je došao Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik HNS-a, otpremljena je u Srebrenicu!

Richembergh je na svom profilu na Facebooku napisao kako stanovnici s područja Velike Gorice i Zaprešića, područja koje je u rujnu 2010. bilo najviše pogođeno poplavama, nisu vidjeli ni jednu kutiju iz donacije. Informaciju da pomoć nije dopremljena onima kojima je bila namijenjena doznao je, kako kaže, od ljudi koji su organizirali dopremu donacije.

– Pitao sam u Velikoj Gorici i Zaprešiću, a mrak mi je pao na oči kad su mi u Crvenom križu Grada Zagreba rekli da je ta pošiljka proslijeđena u Srebrenicu – napisao je Richembergh na Facebooku.

Istaknuo je također da je kao predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva lani u studenome sâm pisao gradonačelniku Milanu Bandiću sa zamolbom da se Zagreb uključi u sanaciju katastrofalnih posljedica razornih potresa u pokrajini Van (gdje je poginulo nekoliko stotina ljudi) tako da organizira ljetovanje za djecu koju je potres ostavio bez roditelja (po uzoru na akciju za djecu iz Beslana) te da do današnjega dana nije dobio nikakav odgovor.

Komentara 28

KU
kukuriku
17:47 04.04.2012.

...ma te dobrotvorne-pomocí, nikada nigdi ne stignu..., jos´od onih \"free-koncerta\" za Somaliju itd., ...triba to prvo \"organizirati\" i nahraniti administraciju ..., a posli niko-nista neprovjerava !!

Avatar wratnik
wratnik
17:51 04.04.2012.

Imali kod nas u Hrvatskoj barem jedna ustanova u kojoj nema malverzacija???

DJ
Djedmedjed
20:02 04.04.2012.

mecke su tamo od kud si ti. kod mene se veli medvid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije