Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački volonteri

Pomažu siromašnima, djeci, bespomoćnima i nikada ništa ne traže

nagrade
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
06.12.2013.
u 12:49

Tko jednom dođe u naš Crveni križ i pomogne, uvijek se vraća. Neki su s nama i preko 30 godina - zahvalila je Branka Hastor

Iznimna mi je čast što sam dobio najviše priznanje, i to kao volonter dobrovoljnog darivalaštva krvi od 1971. godine. Oni koji to čine najhumaniji su u svijetu, jer bez krvi nema života. Poštujem sve, ali dobrovoljni darivatelji su posebni.

Dajemo dio sebe i ništa ne tražimo – rekao je Karlovčanin Marijan Hrovat, dobitnik zlatnog znaka povodom Međunarodnog dana volonterizma.

Riječi zahvale

U Gradskom društvu Crvenog križa u Karlovcu onima koji pomažu bespomoćnima, bolesnima, siromašnima, djeci i svima koji su u potrebi, upućene su riječi zahvale za sve učinjeno. Tako su zahvalnice dobili Grad Karlovac, Ilovac keramika, Karlovačka pivovara, Lana Karlovačka tiskara, PPK, Žitoproizvod, Franjo Matuzić, Martin Barić, Zdenko Barjaković i Zlatan Hirc.

Plakate su dodijeljenje Javnoj vatrogasnoj postrojbi, Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, Župi sv. Tri Kralja i tvrtki Pađen d.o.o. Toplice Lešće.

Brončani znak priznanja zaslužili su Petar Banić, Pavao Barišić, Mirko Komuškić i Hrvoje Pavlačić, a srebrni Dubravko Halovanić, Ljubica i Joško Leš, Juraj Palajsa i Milutin Knežević.

Ne pitaju kome treba

– Tko dođe kod nas u Crveni križ i pomogne, uvijek se vraća. Neki su s nama i preko 30 godina. Drago mi je što ste uvijek tu, ne pitate kada, kako i kome treba pomoći. Dragi prijatelji, nema riječi kojima bismo vam zahvalili za sve što radite – kaže ravnateljica Branka Hastor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije