Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ, PLENKOVIĆ I JANDROKOVIĆ

Politički vrh čestitao vjernicima islamske vjeroispovijedi Ramazanski bajram

Centralna bajramska svečanost u Banjaluci upriličena je u Ferhad-pašinoj džamiji
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/3
21.04.2023.
u 09:59

Hrvatski politički vrh čestitao je ovoga petka svim vjernicima islamske vjeroispovijesti blagdan Ramazanskog bajrama

Predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković ovog su petka uputili čestitku svim hrvatskim građanima i građankama povodom proslave Ramazanskog bajrama.

„Nakon mjeseca posta i poniznosti u kojemu se pokazuje snaga vjere, naše sugrađanke i sugrađani islamske vjeroispovijesti slave Ramazanski bajram. Čestitam vam od srca taj veliki blagdan žrtve i odricanja uz želju da vam donese radosne i mirne trenutke vjerskog i obiteljskog zajedništva", poručio je Milanović.

"Kao i u obitelji, svim ljudima potrebno je uzajamno poštivanje i unutar zajednice u kojoj žive, a najbolji način da ga postignemo prijateljski je razgovor i razmjena mišljenja. Samo tako moguće je graditi tolerantno i solidarno društvo u kojemu ćemo se međusobno razumjeti i skupa razvijati odnose na dobrobit naše zajedničke Domovine. Bajram šerif mubarek olsun", navodi u čestitci predsjednik Milanović.

Plenković je u svojoj čestitki predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti poručio kako je ''vrijeme pripreme za ovaj veliki blagdan proteklo je u odricanju, postu, molitvi i pomaganju svima kojima je pomoć potrebna''. ''Zato vam svima želim da ovogodišnju proslavu Ramazanskog Bajrama provedete u radosnom i spokojnom obiteljskom okruženju. Ponosni smo na već tradicionalno dobre odnose s predstavnicima islamske zajednice, koji su važna sastavnica hrvatskog društva i takve ćemo odnose nastaviti njegovati ubuduće. Uime Vlade i osobno, od srca Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj čestitam Ramazanski Bajram. Bajram Šerif Mubarek Olsun", stoji u čestitci predsjednika Vlade.

Gordan Jandroković poželio je vjernicima da blagdan Ramazanskog bajrama donese obilatu nagradu za sva odricanja. Poručio je da blagdansko vrijeme, potičući na veću otvorenost bližnjemu, snažno podsjeća i kako svaki pojedinac može doprinijeti izgradnji društva s više empatije, uključivosti, međusobnog razumijevanja i uvažavanja različitosti. Svjedoci smo kako tim društvenim nastojanjima islamska zajednica u Hrvatskoj kontinuirano daje osobito snažan obol, naveo je u čestitki predsjednik Sabora.

>> VIDEO Najveća raketa u povijesti eksplodirala nakon lansiranja i raspala se

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije