Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabilježili niz nesreća

Policija objavila rat ilegalnim električnim romobilima u Londonu: Zaplijenili ih više od 100 u dva dana

E-scooters
Foto: Yui Mok/PA Images/PIXSELL
1/3
17.06.2021.
u 22:19

Unatoč Vladinoj najavi da će legalizirati najam električnih romobila, neregulirani električni romobili u privatnom vlasništvu i dalje su ilegalni za upotrebu na cestama ili u javnim prostorima

Britanska policija u samo dva dana zaplijenila je više od 100 električnih romobila koje su građani ilegalno vozili u Londonu. Dok se u dijelovima grada često vide vozači na iznajmljenim električnim romobilima, vožnja na privatnima još uvijek nije dozvoljena na javnom prostoru. 

Električni romobili prvi su put legalno pušteni na prometnice Londona 7. lipnja nakon pokretanja probe najma s tvrtkom Transport for London (TfL). 

Unatoč Vladinoj najavi da će legalizirati najam električnih romobila, neregulirani električni romobili u privatnom vlasništvu i dalje su ilegalni za upotrebu na cestama ili u javnim prostorima, poput parkova, piše Daily Mail

Službenici su ustvrdili kako je zabilježen i niz nesreća gdje su vozači električnih romobila ozbiljno ozlijeđeni. 

Najam električnim romobila

Građani koji su isprobali iznajmljene električne romobile naišli su na druge probleme te su se požalili kako su nezgrapni i da ih je teško pogurati. Iznajmljeni romobili koriste GPS za kontrolu parkiranja i "crvenih zona"

Naime, određena su područja grada klasificirana kao "crvene zone" što znači da se klijenti kroz njih ne mogu voziti. Korisnici su zbog toga istaknuli kako i sam GPS nije dovoljno dobar, odnosno da im se električni romobil ugasio tamo gdje je vožnja dozvoljena misleći da je u "crvenoj zoni". 

Jedna je osoba tvrdila i da GPS njihovog električnog romobila nije prepoznao da je ušao u zonu za parkiranje pa mu nije dopustio da završi vožnju.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:33 18.06.2021.

Ako su dostupni u trgovinama, nisu ilegalni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije