Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Poginule žene u stravičnoj nesreći su iz Hrvatske, radile su i živjele u Sloveniji; načelnik Kistanja: Šokiran sam

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/4
22.04.2022.
u 11:21

– Ovo je tragedija za nas kao i nedavna tragedija u prometnoj nesreći u Kistanjama – rekao nam je Goran Reljić, načelnik općine Kistanje

Stradale žene u podvožnjaku kod Zemunika Donjeg radile su i boravile u Sloveniji, ali porijeklom su iz općine Kistanje. Načelnik općine Goran Reljić u  telefonskom razgovoru rekao nam je da će u općini proglasiti Dan žalosti.

– Sve tri žene su iz Đevrsaka kod Kistanja, jedna je živjela, a druga radila u Sloveniji. Prva vijest je bila da su iz Slovenije, onda da se dogodila nesreća kod Zadra, a onda doznate da se to dogodilo osobama koje su iz mog kraja. Šokiran sam i izražavam sućut obitelji. Ovo je tragedija za nas, kao i nedavna tragedija u prometnoj nesreći u Kistanjama. Kao i tada, i sada ćemo proglasiti dan žalosti u Općini – rekao nam je Goran Reljić, načelnik općine Kistanje.

Policija je objavila detalje tragedije kod Zemunika Donjeg. 

– Jučer, 21. travnja 2022. godine, oko 12.00 sati na cesti DC-422 u mjestu Zemunik Donji dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale tri ženske osobe.

Prema rezultatima očevida provedenim u suradnji sa zamjenikom županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad vozačica, 66-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući osobnom vozilom Toyota slovenskih registarskih oznaka iz smjera Zemunika prema Zadru te dolaskom do podvožnjaka nije prilagodila brzinu kretanja stanju na cesti te je prilikom izlaska iz zavoja izgubila kontrolu nad upravljačem i vozilom pa prešla na prometni trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera te desnim bočnim dijelom vozila udarila u prednji dio teretnog automobila zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.
 
U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno su  stradale vozačica te dvije putnice iz osobnog vozila, 55-godišnja hrvatska državljanka i 61-godišnja državljanka Slovenije. Vozač teretnog vozila tom prilikom nije ozlijeđen.

Za vrijeme trajanja očevida promet navedenom dionicom bio je u prekidu od 12.10 do 16.23 sati te se odvijao obilaznim smjerovima.

– O prometnoj nesreći policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće – istaknula je Ivana Grbin, glasnogovornica PU Zadarske.


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar drug Joža
drug Joža
11:48 22.04.2022.

Vozač kamiona neozljeđen, a šta bi bilo da nije bio kamion već Fiat Punto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije