Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBE NA TERENU

Stravična nesreća kod Zadra: U sudaru kamiona i automobila poginule tri Slovenke

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/11
Autori: Frane Šarić, Hina
21.04.2022.
u 16:31

U nesreći su sudjelovali osobni i teretni automobil, a na teren su odmah po dojavi upućene sve žurne službe.

Tri žene iz automobila slovenskih registarskih oznaka poginule su kod zračne luke kod podvožnjaka. Stravična prometna nesreća dogodila se u četvrtak oko podneva kada je, kako su nam potvrdili iz zadarskog državnog odvjetništva, vozačica izgubila nadzor nad vozilom i prešla na suprotni trak.

Na automobil je naletio kamion Mercedes zadarskih registarskih oznaka i nesretne žene najvjerojatnije na licu mjesta su poginule.

U Toyoti su bile 66-godišnja slovenska državljanka, te 61-godišnja i 55-godišnja žena za koje još nije utvrđen identitet.

- Prema dosadašnjim rezultatima očevida poginule su tri ženske osobe iz automobila slovenskih registarskih oznaka, marke Toyota iz Ljubljane. Sudar se dogodio s kamionom marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka i uslijed sudara automobil je odbačen je prema zidu i smrskan je. Automobil slovenskih registarskih oznaka je prema sadašnjim informacijama taj koji je skrenuo na suprotni trak - rekao nam je Denis Sokol, zadarski državni odvjetnik.

Zadarska policija je pak izvijestila priopćenjem:

- Danas oko 12.04 sati na županijskoj cesti ŽC-422 kod podvožnjaka u Donjem Zemuniku dogodila se prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj su, prema prvim informacijama, sudjelovali osobni i teretni automobil. Na teren su odmah po dojavi upućene sve žurne službe. Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste, promet je u obustavljen te se odvija alternativnim obilaznim pravcima.

Policajci na terenu s kojima smo razgovarali su nam rekli kako su poginule slovenske državljanke poginule na licu mjesta, a razgovarali smo i s djelatnicima zadarske zračne luke koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta stravične prometne nesreće.

- Bio sam na radnom mjestu kad se sve dogodilo. Sada su tu bili i vatrogasci. Jadne žene su stradale navodno na licu mjesta, a vozač kamiona je bio šoku. Čuo sam da je do tragedije došlo jer je bilo vode u podvožnjaku i da je zbog toga žena koja je upravljala automobilom izgubila kontrolu nad vozilom i direkt se sudarila s kamionom - rekli su nam na zadarskoj zračnoj luci.

Prema fotografijama s mjesta nesreće vidljivo je da je maleni auto gotovo podletio pod ogromni kamion s dizalicom u podvožnjaku ispred zračne piste kod Zemunika ne tako davno izgrađene. Doznajemo da je policija utvrdila identitet jedne ženske osobe i to slovenske državljanke, dok bi ostale dvije žene koje su također bile u srednjoj životnoj dobi mogle biti hrvatske državljanke.

Državno odvjetništvo zatražilo je postupak obdukcije. Vozač kamiona, kako doznajemo, nije ozlijeđen i protiv njega najvjerojatnije od istražnih organa neće biti pokrenut kazneni postupak jer sve upućuje na to da je vozačica ta koja je izgubila nadzor nad vozilom.

Vatrogasci su na terenu do kasnog poslijepodneva rezali lim na gotovo potpuno smrskanom automobilu Toyota Yaris koji je podletio pod kamion u ovoj stravičnoj prometnoj tragediji kod Zadra.

>> VIDEO Završen očevid u Ivancu: 'Smrt je nastupila djelovanjem vatrenog oružja. Nije sudjelovao netko treći'

 

Komentara 7

NV
novo vriijeme
14:40 21.04.2022.

Sućut našim susjedima Slovencima, žao mi je.

Avatar drug Joža
drug Joža
15:16 21.04.2022.

Idu snimati video na kojem se apsolutno ništa ne vidi, ok-ali zašto ga uopće snimaš?!? Da mi je vidjeti te lešinare

HA
hazra
14:53 21.04.2022.

Iskrena sucut obiteljima poginulih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije