Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi skandal

Policajac ukrao 20 kg bakrene žice i prodao je

05.03.2014., Ivanec - Pogon tvrtke HEW koja se bavi proizvodnjom transformatora.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
23.02.2015.
u 10:40

I. P. snimile su kamere, a na bakru je zaradio oko 600 kuna

Krim-policajac I. P. udaljen je s posla do okončanja istrage u kojoj ga se sumnjiči da je iz postaje u Vukovaru ukrao 20 kilograma bakrene žice. Potvrdio je to Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, rekavši još jedino da izvidi traju i da će se, ovisno o utvrđenom, odlučiti što dalje.

– O svemu smo obavijestili Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru – kaže Džigumović.

Prodao i dobio potvrdu

Slučaj se dogodio prošli mjesec, a policajca s dvadesetogodišnjim stažem ulovile su, doznajemo, kamere koje "pokrivaju" postaju i ćirilične ploče na njoj. U sklopu istrage koja se provodi, u tijeku je i pregledavanja snimaka s nadzorne kamere. Prema neslužbenim informacijama, I. P. je bakar ukraden iz prostorija postaje prodao na otpadu u Vukovaru, i to za šestotinjak kuna. Navodno je za to dobio i potvrdu, i to na svoje ime. U PU vukovarsko-srijemskoj se priča da je ta ista bakrena žica kasnije oduzeta u nekom kaznenom postupku. No, govori se i da je prvotni plan bio da se policajca pošalje na godišnji, a zatim, bez izbijanja skandala, u mirovinu. Ali o slučaju se počelo pričati pa je I. P. nakon godišnjeg ipak udaljen s dužnosti.

Nije to jedina "nepodopština" koja se u posljednje vrijeme zbila u vukovarskoj postaji. Policajci prepričavaju i da su se ondje, u hodniku, potukla dvojica krim-policajaca. Navodno su poslani na disciplinski. Glasnogovornik Džigumović taj događaj nije potvrdio, a na pitanje je li točno da policajci u postaji Vukovar jedni protiv drugih pišu predstavke i anonimke, odgovorio je da je riječ o velikom sustavu u kojem uvijek može biti nezadovoljnih.

Sve zbog šefove žene

Među nezadovoljnima su zacijelo i policajci koji su prije nekoliko godina na tržnici u preprodaji cigareta uhvatili ženu jednog od sadašnjih voditelja postaje u Vukovaru. U upravi se govori da su oni uvjereni kako im se upravo zbog uhićenja žene šef sada osvećuje pa im "smješta" disciplinske postupke... Proteklih godina policajci iz PU Vukovarsko-srijemske u više su navrata punili stupce crnih kronika – bivši glasnogovornik bio je uhićen zbog primanja mita, u toj PU radio je i policajac koji je na putu do posla svaki dan u vukovarskim trgovinama krao čokolade, bio je tu i policajac koji je ozlijeđenom u prometnoj nesreći ukrao mobitel... Prije dvije godine uhićen je policajac koji je švercao više od 900 šteka cigareta. Najveći potres u PU vukovarsko-srijemskoj dogodio se 2013. kada je zbog davanja mita, trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na činjenja ovih kaznenih djela uhićen cijeli vrh vukovarske policije – tadašnji načelnik uprave Blaž Topalović, njegov zamjenik Mato Kirchbauer te njegov brat i linijski djelatnik u krim-policiji Antun Kirchbauer.

U akciji koja je u ljeto 2014. rezultirala podizanjem USKOK-ove optužnice, od trinaest optuženih čak je sedam iz redova vukovarsko-srijemske policije. Od uhićenja Topalovića i ostalih upravu vodi Miroslav Puž, koji je još uvijek vršitelj dužnosti načelnika uprave.

>> Policajac ostao bez posla jer je naplatio 500 kuna lažnih kazni

>> Policajac kolegi: 'Zar se ne može baš ništa srediti za alkohol, ha?'

Komentara 31

ZG
zg223
10:53 23.02.2015.

i kaj je tu novo?

MR
mrki69tua
10:54 23.02.2015.

Ako te plaća, poslodavac ili nešto treće ne zadovoljava lijepo daj otkaz, jer što bi onda trebale reć npr. Žene u dućanima? Najgore je kada se od onih od kojih se očekuje moral dogodi ovako nemoralna radnja. Noga u guzicu i prdekana.

DU
Deleted user
10:53 23.02.2015.

Izgleda da je vecini nama Hrvata lopovluk u krvi,,,pa bez obzira ili imao premijersku placu ili minimalac voli ukrast pa da grebe rak raka........I dok mali lopovi nadrljaju,,,oni veliki imaju vojsku ovaca koja ih u svemu podrzava...pa bez obzira koliko pokrali,,,tu mislim na ljeve i desne ovce...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije