Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od sutra hladnije

Pogledajte posljedice obilne kiše u Istri, danas će opet padati

poplava u Istri
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/33
03.02.2019.
u 11:21

Zbog nevremena vodostaj rijeke Raše narastao je na 606 centimetara pa je proglašeno izvanredno stanje

Proljetne temperature donjele su i obilnu kišu koja i danas mjestimice pada u većini zemlje.

Kiša je sinoć uzrokovala brojne poplave na području Istre gdje su vatrogasci imali pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz podruma i stanova, a ulice su u pojedinim gradovima bile cijele poplavljene.

Najviše kiše palo je na Labinštini gdje je do 22 sata 105 mm kiše, području rta Kamenjak u Premanturi 61 mm kiše, u Medulinu 55 mm, Pomeru 53 mm, a obilna kiša padala je i u Puli gdje je izmjereno 47 mm kiše, piše IstraMet.

Zbog nevremena vodostaj rijeke Raše narastao je na 606 centimetara pa je proglašeno izvanredno stanje. Veliki dijelovi poljoprivrednih površina raške doline su pod vodom, a na jednom dijelu došlo je i do prelijevanja nasipa i puknuća.

Vrijeme će i danas biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno mjestimice s kišom. Oborina će biti češća na istoku te osobito jugu gdje će još u prvom dijelu dana biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, navečer i u noći sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu će jugo slabjeti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak i južni vjetar, a prema kraju dana na buru. U prvom dijelu dana na južnom Jadranu jugo će još biti jako i olujno. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 °C, ponegdje u gorju malo niža, najavljuje DHMZ.

Sutra će biti pretežno oblačno i hladnije. Uglavnom u Dalmaciji može pasti malo kiše ili poneki pljusak, a u gorju snijeg. Vjetar većinom umjeren, na udare ponegdje jak sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita moguće i orkanskim udarima.  

Zbog jake bure koja bi mogla puhati do 120 kilometara na sat Meteoalarm je za Velebitski kanal izdao crveno upozorenje. Zbog bure je pak izdano narančasto upozorenje za područje Rijeke i Kvarnera gdje će najjači udari vjetra biti do 100 km/h.

poplava u Istri
1/33
Ključne riječi

Komentara 1

RI
river
13:46 10.02.2019.

bog kaznjava IDS....zasluzili su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije