Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM PUTINOVA GOVORA

Pogledajte kartu: Ovako je ruska televizija označila teritorij Ukrajine

Ukrajina Rusija
Foto: Twitter
1/3
23.02.2022.
u 14:14

Žutom bojom označeni dio u središtu karte predstavlja Ukrajinu, dok su ostali dijelovi teritorija označeni kao darovi Staljina, Lenjina i Hruščova

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je kako se o interesima Rusije i sigurnosti njenih građana ne može pregovarati, a jučer je za vrijeme njegova govora na televiziji objavljena karta koja je privukla pažnju javnosti.  

Naime, društvenim se mrežama proširila fotografija karte Ukrajine koju je objavila ruska državna televizija tijekom Putinova govora. 

Žutom bojom označeni dio u središtu karte predstavlja Ukrajinu, dok su ostali dijelovi teritorija označeni kao darovi Staljina, Lenjina i Hruščova.

Podsjetimo, nakon što je Moskva priznala dvije samoproglašene proruske republike na istoku Ukrajine, zapadne države objavile su niz gospodarskih sankcija Rusiji.

Ukrajina je svoje građane pozvala da ne putuju u Rusiju te da ju napuste ako su već tamo, a čelnik separatista Denis Pushilin tvrdi kako će oni pobijediti uz pomoć "velike Rusije".

VIDEO Sankcije Rusiji - Njemačka odlučila zaustaviti projekt Sjeverni tok II.

 

Ključne riječi

Komentara 61

PR
prahrvat
14:53 23.02.2022.

Kad bi se tako pristupalo bilo kojoj zemlji u Europi, nastupila bi opća klaonica. Zar netko pije ove gluposti kao neku argumentaciju za okupaciju?

Avatar Caroline
Caroline
14:44 23.02.2022.

I tako nam se Putin iz dana u dan sve više razotkriva. Ispod krinke brige za Ruse kojima prijeti genocid od strane Ukrajinaca (copy paste "SAO Krajina for dummies" by Milošević), prijetnje Rusiji od širenja NATO na Ukrajinu (kao da mu iz baltičkih zemalja ne prijeti jednaka opasnost), prijetnje od nuklearnog naoružavanja Ukrajine (copy past Zaljevski rat)... naposljetku nam Putin otkriva onaj istinski razlog za napadanje Ukrajine - čista, nepatvorena, stopostotna teritorijalna pretenzija 😉

MI
Mislav28
14:30 23.02.2022.

putin je šešelj 2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije