Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarah palin

Podržala Trumpa jer želi da svi u Americi govore 'američki'

sarah palin
Foto: DPA/PIXSELL
07.09.2015.
u 10:47

"Mislila sam, idemo govoriti engleski što je ujedinjujući faktor nacije i kojeg razmiju svi", rekla je ispravljajući raniju izjavu

Izjava Sarah Palin, o potrebi da svi useljenici nauče i služe se engleskim jezikom koju je dala jučer, mogla bi se nazvati nuđenjem u eventualnoj budućoj administraciji republikanca Donalda Trumpa, naravno, pod uvjetom da on najprije pobijedi republikanske kandidate, a potom i u završnoj utrci, demokratskog kandidata/kinju.

Trump i dalje dominira u anketama u državama Iowi i New Hampshireu (koje se prve anketiraju), a posebno nakon što je nagrdio rivala Jeba Busha koji je prošli tjedan u kampanji govorio španjoski. Bush je bilingualan i supruga mu rođena u Meksiku pa se izražava i na španjolskom kad god mu prilika dopušta, piše Huffingtonpost.

Sarah Palin, koja je 2008. bila kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a, izjavila je da iako je prednost govoriti tečno strani jezik, imigranti bi morali naučiti engleski koji je razumljiv svima.

"Trebali bismo poslati poruku i reći, ako želite biti u Americi, morate ovdje biti legalno ili ćete morati otići, a ako ste već ovdje, naučite američki", rekla je trenutak prije nego što se ispravila:

"Mislila sam, idemo govoriti engleski što je ujedinjujući faktor nacije i kojeg razmiju svi".

>> Predsjednički kandidat Donald Trump ne zna razliku, a misli da to ne zna ni ostalih 16 kandidata

Komentara 16

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
11:50 07.09.2015.

Za sada tim jezikom (ili jezicima) barataju samo malobrojni američki domoroci. Svi ostali koriste jezik kolonizatora: engleski, španjolski...

DA
damocles
21:46 07.09.2015.

jel to ova jadna, sto kaze da na putina treba atomsku baciti

CR
Crna ruka
10:52 07.09.2015.

Dobra vjest za Hrvatsku,ako zelite zivjeti u hrvatskoj morate se sluziti hrvatskim jezikom i pisanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije