Naslovnica Vijesti Svijet

Podržala Trumpa jer želi da svi u Americi govore 'američki'

"Mislila sam, idemo govoriti engleski što je ujedinjujući faktor nacije i kojeg razmiju svi", rekla je ispravljajući raniju izjavu
07. rujna 2015. u 10:47 16 komentara 903 prikaza
sarah palin
Foto: DPA/PIXSELL

Izjava Sarah Palin, o potrebi da svi useljenici nauče i služe se engleskim jezikom koju je dala jučer, mogla bi se nazvati nuđenjem u eventualnoj budućoj administraciji republikanca Donalda Trumpa, naravno, pod uvjetom da on najprije pobijedi republikanske kandidate, a potom i u završnoj utrci, demokratskog kandidata/kinju.

Trump i dalje dominira u anketama u državama Iowi i New Hampshireu (koje se prve anketiraju), a posebno nakon što je nagrdio rivala Jeba Busha koji je prošli tjedan u kampanji govorio španjoski. Bush je bilingualan i supruga mu rođena u Meksiku pa se izražava i na španjolskom kad god mu prilika dopušta, piše Huffingtonpost.

Sarah Palin, koja je 2008. bila kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a, izjavila je da iako je prednost govoriti tečno strani jezik, imigranti bi morali naučiti engleski koji je razumljiv svima.

"Trebali bismo poslati poruku i reći, ako želite biti u Americi, morate ovdje biti legalno ili ćete morati otići, a ako ste već ovdje, naučite američki", rekla je trenutak prije nego što se ispravila:

"Mislila sam, idemo govoriti engleski što je ujedinjujući faktor nacije i kojeg razmiju svi".

>> Predsjednički kandidat Donald Trump ne zna razliku, a misli da to ne zna ni ostalih 16 kandidata

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Neanderthalac
  Neanderthalac:

  Za sada tim jezikom (ili jezicima) barataju samo malobrojni američki domoroci. Svi ostali koriste jezik kolonizatora: engleski, španjolski...

 • damocles:

  jel to ova jadna, sto kaze da na putina treba atomsku baciti

 • Crna ruka:

  Dobra vjest za Hrvatsku,ako zelite zivjeti u hrvatskoj morate se sluziti hrvatskim jezikom i pisanjem.