Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na Zagreb

Počinje suđenje u odsutnosti M. Martiću i M. Čeleketiću

sudnica
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
1/2
31.05.2016.
u 06:45

Martić je bio čelnik tzv. SAO Krajine koji je raketiranje naredio, dok je Čeleketić bio zapovjednik tzv. Štaba srpskih paravojnih postrojbi RSK

Milanu Martiću, koji u Estoniji služi kaznu od 35 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih tijekom Domovinskog rata, danas će na zagrebačkom Županijskom sudu, 21 godinu od raketiranja Zagreba, Karlovca i Jastrebarskog početi suđenje i zbog tih zločina. Sudit će mu se u odsutnosti, a s njim je optužen i Milan Čeleketić, kojem se također sudi u odsutnosti jer živi u Vojvodini. Prema optužnici, njih su dvojica odgovorna za raketni napad na Zagreb, Jastrebarsko i Karlovac u kojem je u svibnju 1995. poginulo sedam civila, dok ih je 218 ranjeno.

Martić je bio čelnik tzv. SAO Krajine koji je raketiranje naredio, dok je Čeleketić bio zapovjednik tzv. Štaba srpskih paravojnih postrojbi RSK. Kako je Martić u Haagu osuđen zbog raketiranja Zagreba, njemu će se suditi samo zbog raketiranja Karlovca i Jastrebarskog, dok će se Čeleketiću suditi i za Zagreb. 

>> Krajem svibnja Martiću i Čeleketiću počinje zagrebačko suđenje za raketiranje hrvatskih gradova

Komentara 4

77
777CRO
09:41 31.05.2016.

Gdje su bili i sta su radili u to vrijeme grcic , stanimirovic, opacic Milovanovic, pusic , vasic stazic , Bauk , jovanovic , pupovc ... SDP partijaši i da li će ovi ikad odgovarati ???

77
777CRO
09:45 31.05.2016.

Miro da li ćeš pozvati na političku odgovornost i one koji su ubijali Hrvate uništavali hrvatsku drzavu a to rade i danas i to uz tvoju pomoć ..,

DU
Deleted user
10:03 31.05.2016.

Dobro je da su se sjetili! Hrvatsko pravosuđe živi je dokaz one, da je pravda spora, ali dostižna...s tim da za to "dostižno" ne bih stavio ruku u vatru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije