Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U TAJVANU

Pilot proglašen herojem: 'Učinio je sve što je mogao'

zrakoplov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.02.2015.
u 10:40

Pilotova reakcija spasila je mnoge ljude, rekao je brat jednog od preživjelih

Broj poginulih u jučerašnjem padu zrakoplova TransAsije u Taipeiju narastao je na 31, rekli su danas tajvanski dužnosnici. Još uvijek se traga za 12 ljudi pa ni taj broj možda nije konačan. Osim na potrazi za nestalima spasitelji su radili i na izvlačenju dijelova zrakoplova iz rijeke u koju se srušio.

Tajvanski ured za civilno zrakoplovstvo (CAA) izvijestio je kako je preživjelo 15 ljudi, od kojih je troje iz skupine od 31 kineskog turista. Među poginulima su i pilot i kopilot zrakoplova ATR 72-600, u kojemu je u trenutku nesreće bilo 58 ljudi.

Gradonačelnik Taipeija Ko Wen-je pohvalio je pilota proglasivši ga herojem.

– Doista je učinio sve što je mogao – rekao je uplakani Wen-je.

Kao što se može vidjeti na amaterskim snimkama, zrakoplov je jedva izbjegao zgrade te je tako spriječena možda još i veća tragedija.

– Pilotova reakcija spasila je mnoge ljude – rekao je Chris Lin, brat jednog od preživjelih, prenosi Reuters.

– I sam sam bio pilot tako da znam kakva je reakcija potrebna u takvoj situaciji – dodao je.

Stručnjaci pak kažu da je prerano reći je li pilot namjerno povukao zrakoplov iznad zgrada. Punu sliku dobit ćemo tek nakon što vlasti objave informacije iz crne kutije.

>> Iz rijeke izvukli olupinu srušenog aviona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije