Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA SLUŽBENI PODACI

Petrov o potpisima za referendum: Prikupili smo i više nego što je dovoljno

Zagreb:  Božo Petrov komentirao odluku Vrhovnog suda u slučaju Fimi media
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
23.01.2022.
u 20:26

Osim što je potvrdio da su prikupili dovoljno potpisa, odbacio je tvrdnju da je bilo muljanja s potpisima

Most sutra predaje potpise za referendum oko ukidanja COVID potvrda te rada stožera, kao i odlučivanja o epidemiološkim mjerama putem Sabora.

Božo Petrov za RTL je otkrio kako imaju i više nego što je dovoljno što propisuje zakon. 

- Večeras ćemo znati cijelu brojku, još nam je ostalo 3 do 4 posto da sve posložimo. Rok u kojem smo to uspjeli napraviti, obzirom da su bili božićni i novogodišnji blagdani... Ispunjavamo i novi Zakon o referendumu - kazao je. 

- Pozivam sve koji smatraju da se to moglo ranije prikupiti da pokušaju organizirati isto i prebrojati 800 tisuća potpisa u manje od tri tjedna. Nadam se da će Vlada sa svim desetinama tisuća zaposlenika koje imaju na raspolaganju u jednakom vremenu kao mi prebrojati te potpise - kazao je.

Osim što je potvrdio da su prikupili dovoljno potpisa, odbacio je tvrdnju da je bilo muljanja s potpisima

- Tu je Vlada taktizirala. Pola godine su imali otkad je EU donijela uredbu da se uvode COVID potvrde, nisu ih uvodili punih pet mjeseci jer su taktizirali. Ako ih mi uvedemo zimi, nitko se neće buniti, nitko se neće usuditi napraviti referendum. Navodno referendum nije moguće napraviti zimi. Mi smo pokazali da je moguće - kazao je. 

Smatra kako se u roku od mjesec dana može raspisati referendum. 

- Referendum je pobjeda građana i Vlade koja vodi te građane. Zašto Vlada bježi od građana, to bi se trebalo postaviti pitanje - kazao je. 

>> VIDEO Masovno se kupuju: Nestašica kućnih testova, ljekarne ih prodaju i 150 na dan

Komentara 12

LI
LizaLimenni
20:34 23.01.2022.

Nema nama sreće dok se ne napravi referendum o referendumu. Kad bi se narodna energija na to potrosila, s desetak pametnih refereduma mogli bi resetirati Hrvatsku, i rijesiti se prasaca iz hdza sdpa sddsa i ostalih koji Hrvatsku drze uu glibu. Jer oni su prasci, njima je dobro.

UV
uvijekje
20:39 23.01.2022.

bravo most!

DU
Deleted user
20:49 23.01.2022.

Vjerojatno če ustavni sud poništiti održavanje referenduma ipak su u tom sudu sve bivši HDZ-ovi i sdpovi političari za žalost primjer Šeparović ne može dokazati svoju milijunsku imovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije