Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Sabora

Petrov ironično nakon pada izmjena zakona o HNB-u: 'Čestitam'

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
04.05.2017.
u 13:20

Nakon što nisu prošle izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (protiv je bilo 68, 17 za, dok je osam bilo suzdržanih) predsjednik Sabora Božo Petrov kratko je ironično poručio "Čestitam".

Hrvatski sabor usvojio je dva Mostova zakona, izmijenio je Zakon o arhivima i arhivskom gradivu te dopunio Zakon o HRT-u, dok je odbio izmijeniti Zakon o Hrvatskoj narodnoj banci, s prijedlogom izmjena koje bi omogućile da u HNB uđe državna revizija.

Sa 94 glasa za i sedam suzdržanih prihvaćene su izmjene Zakona o arhivskom gradivu i arhivima kojima će se se omogućiti pristup dokumentima Državnog arhiva nastalim do 22. prosinca 1990. Mostovim dopunama Zakona o HRT-u javna radiotelevizija, umjesto posredstvom odvjetničkih ureda, sama će naplaćivati dugovanja po RTV pristojbi.

"Čestitam"

Nakon što nisu prošle izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (protiv je bilo 68, 17 za, dok je osam bilo suzdržanih) predsjednik Sabora Božo Petrov kratko je ironično poručio "Čestitam".

Sabor je izmijenio i Prekršajni zakon, Zakon o procjeni učinaka propisa te Zakon o radnom vremenu i obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. U drugo je čitanje upućen prijedlog Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
13:50 04.05.2017.

Božo, i mi tebi čestitamo onaj poticaj za gradnju kuće kojeg si dobio i na ime brata i šogorice koji uopće ne žive s tobom. Kad si se pojavio glumio si podstanara na minimalcu, nakon dvije godine tvog "poštenja" zidašš kuću trokatnicu na teret poreznih obveznika, za još dvije godine ćeš biti u dvorcu većem od Todorićevog. Još jednom, bravo Božo.

FU
furest
06:59 05.05.2017.

ako postoji skola za diplomate i politicare onda bi ponasanje Mosta trebalo prikazivati kao nesto sto je ispod svakih kriterijai sto vodi u samodestrukciju,

AU
aunick
14:41 04.05.2017.

Gospodine Petrov, volio bih znati jeste li vi napustili bogosloviju jer su vam se moralne ograde cinile prevec tegobne. Kako ste se brezcutno obrusili na vrijednog ministra gospodina Marica svrstavate se u skupinu brez skrupula i osnovne ljudskosti. Sramite se. Jedino pametno sto ste ucinili u zadnje vrijeme je to sto ste dali ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije