Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeto na sjednici

Vrdoljak i Lovrinović žestoko se obrušili na Petrova

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.05.2017.
u 11:56

Zar je moguće da toliko želite sjediti na tom mjestu, unatoč tome što postoji 79 potpisa protiv vas, čuvajte dignitet predsjednika Sabora, rekao je Petrovu Vrdoljak

Napeto i kaotično, Hrvatski sabor u četvrtak je, pola sata prije podneva te nakon sastanka parlamentarnih klubova, počeo glasovanje o ranije raspravljenim točkama, nakon čega bi ponovno trebala uslijediti stanka.

U dnevni red još nije uvršten Mostov prijedlog da se Sabor sam raspusti.

– Na sastanku klubova većina zastupnika pozvala se na situaciju od prošle godine kada je za raspuštanje dano 76 potpisa, dakle više nego što ih ima sada (11), pa ćemo zastupnicima dati mogućnost da daju potpise ako to žele, ali nakon što se Sabor očituje o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću – rekao je predsjednik Sabora Božo Petrov.

Žestoko su se na Petrova obrušili HNS-ov predsjednik Ivan Vrdoljak, ali i Ivan Lovrinović (PH).

– Zar je moguće da toliko želite sjediti na tom mjestu, unatoč tome što postoji 79 potpisa protiv vas, čuvajte dignitet predsjednika Sabora – rekao je Petrovu i pozvao ga da se "makne" s tog mjesta.

Lovrinović je Petrova prozvao za "faraonsko ponašanje".

– Ovim činom faraonskog ponašanja pretvorili ste ovo u nasilje. Doktore Petrov, dajte nam pravo da govorimo na temelju ranije zatraženih stanki – zatražio je Lovrinović, poručujući Petrovu da ne pretvara sabornicu u psihijatrijski odjel čiji je šef.

Petrov odbacuje prozivke i tumači kako po bi, da hoće, po Poslovniku imao pravo bez glasovanja odluku o samoraspuštanju uvrstiti u dnevni red.

Komentara 13

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
12:28 04.05.2017.

Petrov je upravo počinio državni udar izjavom da tijekom glasovanja o razrješenju Marića nije utvrđena parlamentarna većina. To nije bilo glasovanje o utvrđivanju parlamentarne većine, isto kao što nije bilo glasovanje o pticama pjevicama u Rodeziji ili označavanju pivskih čepova,, nego samo glasovanje o povjerenju ministru financija. Zna se kako se i kada utvrđuje parlamentarna većina. U tijeku je čisti državni udar i ustavna kriza koju je uzrokovao uzurpator na mjestu predsjednika Sabora. U slijedeća dva sata očekujte da Petrov čak proba poništiti glasovanje o Mariću pod izlikom da je Plenković vršio pritisak na Sauchu i druge. Lik je potpuno izvan kontrole.

GO
Gomila
12:15 04.05.2017.

sto to Petrov radi poludio skroz

TW
TWITOIST
12:14 04.05.2017.

Vas dvojica ste dobri Hrvati ko Zeljko Glasnovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije