Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUTINA

Petrokemija kreće u veliki remont, osigurane su zalihe mineralnih gnojiva

Đuru Popijača na čelu kutinske Petrokemije nasljeđuje Davor Žmegač
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
16.12.2020.
u 13:00

Najveća pojedinačna investicija u ovom remontu bit će izrada i ugradnja novog predgrijača zraka za loženje primarnog reformera na postrojenju Amonijak

Petrokemija d.d. kreće u remont svojih proizvodnih pogona koji je zbog utjecaja pandemije COVID-19 premješten s lipnja na prosinac ove godine. On će obuhvatiti postrojenja Amonijak, UREA, Prerada voda, Energana, Sumporna kiselina, DEE, PEPI, KAN 1, AN/KAN 2 i NPK 1.

Najveća pojedinačna investicija u ovom remontu bit će izrada i ugradnja novog predgrijača zraka za loženje primarnog reformera na postrojenju Amonijak, vrijedna oko 22 milijuna kuna. Ukupan trošak remonta procijenjen je na 90 milijuna kuna pri čemu se u ovom remontu izvode i razvojne investicije vezane uz unapređenje energetske učinkovitosti tvornice.

Remont počinje obustavom rada postrojenja UREA 24. prosinca 2020., a završit će početkom proizvodnje istog postrojenja 9. veljače 2021. godine. Iz Petrokemije su poručili kako su, u tom razdoblju, osigurane dovoljne količine zaliha mineralnih gnojiva, kako bi se zadovoljila predviđena potražnja na domaćem i inozemnom tržištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije