Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka strategija razvoja

Petračić: Nije jasno kako bi 2020. godine grad trebao izgledati

akvarij
30.12.2013.
u 12:00

Dokument na kojem je pune dvije godine radilo pedesetak stručnjaka ima 17 projekata "teških" čak 148,5 milijuna eura

Bili ste preširoki i općeniti, ovom Strategijom razvoja Karlovca do 2020. godine nije jasno kako bi grad tada trebao izgledati. No, kako nas zakon na to tjera i kako Karlovac mora imati bilo kakvu Strategiju, svojim glasom je podržavam.

No, morali smo iznjedriti bolje ideje. Kao član Partnerskog vijeća dao sam ih puno, od zelene tržnice do rješavanja pitanja otpada, ali nisu uvrštene. Sada je na gradonačelniku, koji je očito naša najveća strategija da je realizira – kazao je nezavisni vijećnik Davor Petračić o Strategiji razvoja Karlovca.

Dokument koji je dvije godine radilo 50-ak stručnjaka ima 17 projekata ‘teških’ 148,5 milijuna eura. ‘Priželjkuju’ da Karlovac iskoristi termalna vrela u Rečici, izgradi Kaquarij, ali i da se znatno smanji nezaposlenost.

Danijela Peris, tajnica Partnerskog vijeća nada se da dokument neće ostati u ladici, nego da će se provoditi. Da bi se to i dogodilo u 2014. treba napraviti akcijski plan. Definirat će koji će se projekti, kada, kojim tempom i novcima ostvarivati da bi se mogla mjeriti učinkovitost, ali i prokazati krivce za neostvareno.

– Ovo je popis dobrih želja jer realizacija Strategije ovisi o pročelnicima i njihovim suradnicima, a čast izuzecima, dosadašnje nam iskustvo govori da tu sve staje. Kao oporba, iako članovi Partnerskog vijeća, nismo u izradi sudjelovali jer je gradonačelnik poručio da će Strategiju donijeti sa nama ili bez nas – kazao je Miroslav Delić u ime Kluba vijećnika SDP-a.

Međutim, Stjepan Mrežar, također član Partnerskog vijeća, kazao je da je Petračić bio najrevniji član, sa najviše ideja i prijedloga, ali i da je SDP-ovac Boris Ožanić aktivno radio u tom tijelu.

– Dio Petračićevih ideja je u Strategiji, ali će se mijenjati i prilagođavati, ovisno o potrebama. Od 17 projekata iz ovog dokumenta, njih čak osam je već u proračunu Grada za do 2016. godine – objasnio je Mrežar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije