Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOPRAVLJIVI SEKSUALNI PREDATOR

Pedofil koji služi kaznu od 14 godina zatvora, sada dobio još 18 godina zatvora

dijete
Pixabay/Ilustracija
11.09.2023.
u 15:00

Prema optužnici, 72-godišnjak, inače po zanimanju inženjer elektrotehnike, teretio se da je od listopada do prosinca 2019. seksualno zlostavljao dječaka, kojem je sada 17 godina, a u vrijeme počinjenja djela mu je bilo 13

Bez ikakve vidljive emocije na licu, muškarac (72), (identitet ne navodimo zbog zaštite žrtve, op.a.) slušao je izreku presude kojom ga je vijeće zagrebačkog Županijskog suda osudilo na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Teretio se za pet kaznenih djela pa je pojedinačno za četiri djela dobio kazne od po šest godina zatvora za svako, a za jedno dvije godine zatvora. U zbiru mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora, a da stvar bude gora, riječ je o opetovanom recidivistu. Osim toga, u sudnicu je doveden iz Kaznionice u Lepoglavi, gdje služi kaznu od 14 godina zatvora zbog istovjetnog djela, koju mu je prije koju godinu izrekao sud u Velikoj Gorici.

Prema optužnici, 72-godišnjak, inače po zanimanju inženjer elektrotehnike, teretio se da je od listopada do prosinca 2019. seksualno zlostavljao dječaka kojem je sada 17 godina, a u vrijeme počinjenja djela bilo mu je 13. Riječ je o djetetu koje je bilo izdvojeno iz obitelji i smješteno u dom, a 72-godišnjak se tereti da ga je u četiri navrata tjerao na oralni seks, dirao po o spolovilu te ga na druge načine seksualno zlostavljao.

VEZANI ČLANCI: 

Dječaku je nakon toga davao cigarete ili 50 kuna, što znači da je prema optužnici seksualno zlostavljanje počinio uz naplatu i prema ranjivoj osobi. Osim toga, 72-godišnjak je optužen i da je 16. rujna 2020. u svom stanu pretraživao desetke pornografskih stranica  s djecom te da je  pospremio sedam fotografija koji prikazuju seksualne odnose odraslih muškaraca s muškom djecom ili seksualne odnose između dječaka.

Optuženik je u obrani nijekao počinjenje djela, no sud mu nije vjerovao jer je riječ o opetovanom recidivistu, koji slična kaznena djela čini više od 20 godina, za što je i osuđivan, no te kazne očito nisu na njega utjecala. Još  je 2000. u Njemačkoj osuđen  na tri godine i tir mjeseca zatvora zbog silovanja maloljetnika. Potom je 2007. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na osam mjeseci zatvora zbog bludnih radnji, a godinu dana kasnije na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen je na pet godina zatvora zbog silovanja maloljetnika. Nadalje, 2014. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen je na godinu dana zatvora zbog nametljivog ponašanja, a kasnije i na Županijskom sudu u Velikoj Gorici na 14 godina zatvora zbog seksualnog  zlostavljanja dvoje djece. Tu kaznu trenutačno izdržava, a ako mu ova zadnja kazna postane pravomoćna, s obzirom na njegovu životnu dob, u zatvoru bi mogao ostati – doživotno.

 

Ključne riječi

Komentara 7

NN
novo nenormalni
17:01 11.09.2023.

inače drudi popaganisti woke ideologije nisu takvi

Avatar LooneyTooney
LooneyTooney
16:21 11.09.2023.

Za ovakvim likovima MORA ići papir pri zapošljavanju i POLICIJSKA PATROLA da obavijesti susjedstvo tko se doselio..ili bar javno dostupna stranica osuđenih pedofila.

Avatar Stradun
Stradun
19:47 11.09.2023.

Kemijska kastracija bila bi učinkovita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije