Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NZJZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Payerl-Pal: Ima naznaka da smo prešli vrhunac vala

Čakovec: U Međimurju potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
25.11.2021.
u 15:21

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 113 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, a otpušteno je 11

Međimurje i dalje bilježi visoke brojke novooboljelih, no ima naznaka da smo prešli vrhunac vala. To pokazuje i 7-dnevna incidencija koja iznosi 1188, dok 14-dnevna incidencija iznosi 2742 pozitivnih na 100 000 stanovnika.

Smanjenje incidencije ukazuje da ipak spuštamo broj novooboljelih i pozitivnih osoba - rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal.

Dodala je da nije vrijeme za opuštanje unatoč smanjenju broja novooboljelih osoba.

- Cijepljenje u Međimurskoj županiji protječe u pozitivnom smjeru i trenutno imamo 67 posto cijepljenih osoba starijih od 18 godina, što nas svrstava među pet regija u Hrvatskoj koje imaju najveću procijepljenost. U Međimurju se tjedno cijepi preko 3000 osoba, bilježimo značajan broj cijepljenja prvom dozom, ali isto tako i s trećom dozom - rekla je. Postotak pozitivnih u ukupnom broju testiranih je 44 posto.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 113 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri pacijenta, a otpušteno je 11. Četiri su na respiratoru. 

>> VIDEO Liječnik iz KBC-a Split: Tko ne vjeruje, može doći u bolnicu, cijelo prizemlje i drugi kat pretvoreni su u intenzivnu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije