Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
benedikt xvi.

Papina poruka mladima: Ideologije ne spašavaju svijet, to čini Bog

papa benedikt xvi.
Reuters/PIXSELL
16.12.2011.
u 13:42

Predstavljena je papina poruka za 45. međunarodni dan mira koji Crkva obilježava svakog 1. siječnja.

Benedikt XVI. pozvao je političare da ponude mladima jasnu sliku politike koja djeluje za opće dobro. U uredu za tisak Svete Stolice danas je predstavljena papina poruka za 45. međunarodni dan mira koji Crkva obilježava svakog 1. siječnja. Tu poruku, pod naslovom "Poučiti mlade pravdi i miru“, papa će pročitati 1. siječnja 2012.

Papa traži od političara i da na konkretan način pomognu obiteljima kako bi one mogle izabrati način odgoja djece. Roditelji bi trebali moći izabrati obrazovne ustanove koje smatraju najprikladnijima za obrazovanje njihove djece, poručuje papa i upozorava na relativizam koji predstavlja prijetnju ispravnom upotrebljavanju sloboda. Benedikt XVI. poručuje mladima da nisu sami i da Crkva ima povjerenje u njih. Papa poziva mlade cijeloga svijeta da s većom nadom gledaju u budućnost i podsjeća ih da "ideologije ne spašavaju svijet“, već to čini "živući Bog koji je Ljubav“.

– Nemojte se obeshrabriti pred poteškoćama i ne prepuštajte se lažnim rješenjima koja se često prikazuju kao lakši putovi za prevladavanje problema – poručuje papa mladima i poziva ih da budu poticaj odraslima u naporima prevladavanja nepravdi i korupcije.

Komentara 41

Avatar Nikad robom
Nikad robom
13:55 16.12.2011.

baš prava poruka... da je po crkvi, bili bi svi mi još u debelom srednjem vijeku... a glavnu bi riječ vodila inkvizicija...

PK
puši kurac
14:13 16.12.2011.

Papa don\'t preach!!!

X2
xychhr-200
13:54 16.12.2011.

. Naravno, Bog će svima pomoći... a pogotovo crkvenim parazitima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije