Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedan put

Papa Franjo u kolovozu pohodi Južnu Koreju

papa franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.03.2014.
u 13:28

Povod papina putovanja su VI. dani azijske mladeži koji će se održati u biskupiji Daejeon, gradu od 1,5 milijuna stanovnika

Papa Franjo će od 14. do 18. kolovoza pohoditi Južnu Koreju, potvrdio je danas šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi.

Povod papina putovanja su VI. dani azijske mladeži koji će se održati u biskupiji Daejeon, gradu od 1,5 milijuna stanovnika u središtu Južne Koreje. Na povratku s prošlogodišnjeg putovanja u Rio de Janeiru, papa Franjo je kazao kako je Azija kontinent koji treba pohoditi i sada se to ostvaruje. Papa će iz Rima krenuti 13. kolovoza i, zbog razlike u vremenu, stići 14. kolovoza u Seul. Prisustvovat će beatifikaciji 124 koreanska mučenika koji su ubijeni između 1791. i 1888. godine zbog vjerske mržnje.

Franjo će se susresti i s korejskim predsjednikom Park Geun-hyeom. Ivan Pavao II. je dva puta pohodio Južnu Koreju, a Franjin posjet će, dakle, biti treći jednog pape.

>>Papa je promijenio lice Crkve i osvojio svijet skromnošću

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dolar=0
Dolar=0
14:00 11.03.2014.

ide da poropagira Nju Eidž

M3
Miške 3
15:24 10.03.2014.

I Sjevernu Koreju treba posjetiti, Francek.Kao Woitila Kubu. Da vidi Potmakinova sela, sretne ljude,posebno nahranjene za takav posjet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije