Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Molio s vjernicima

Papa Benedikt XVI. posjetio stradale u potresu u regiji Emiliji

\'Pope Benedict XVI waves from behind the protective window of his papamobile as he arrives for his weekly general audience on March 7, 2012 at St Peter\'s square at the Vatican.  AFP PHOTO / VINCENZO
AFP/Pixsell
26.06.2012.
u 13:02

Talijani su samo preko SMS-poruka već izdvojili više od 2,5 milijuna eura za stradale u Emiliji. I papa je dao i novčani prilog, sto tisuća eura.

Benedikt XVI. posjetio je danas u regiji Emiliji stradale u potresu i kazao im da je uvijek bio u molitvama s njima i kako ih je želio doći utješiti.

– Osjetio sam potrebu da dođem k vama, pa makar i nakratko – kazao je papa u Rovereto di Noviju u kojem je u drugom potresu, onom 29. svibnja, snage 5,8 po Richteru, poginuo i mjesni župnik don Ivan Martini. – Posebno sam blizak –  rekao je papa – obiteljima koje su u potresu izgubile svoje drage.

U potresima 20. i 29. svibnja poginulo je ukupno 26 ljudi.

Papa je odao počast i don Ivanu Martiniju čime, kako je rekao, pozdravlja sve svećenike s ovih prostora koji su pokazali veliku ljubav i pažnju prema ljudima stradalima u potresu koji su izgubili svoje kuće i imovinu.

– Situacija koju ste proživjeli je teška, ali znajte da niste sami i nećete biti zaboravljeni – kazao je papa čiji je govor bio više puta prekidan pljeskom. Posebno jak pljesak čuo se kada je papa zahvalio svim dobrovoljcima koji su pružili pomoć i solidarnost stradalima. Talijanski su građani samo preko SMS-poruka već izdvojili više od 2,5 milijuna eura za stradale u Emiliji.

I papa je dao i novčani prilog, sto tisuća eura.

– Moja prisutnost ovdje među vama treba biti znak ljubavi i nade. Gledajući ove prostore, osjetio sam duboku žalost pred tolikim ranama, ali sam istodobno vidio toliko ruku koje žele zajedno s vama liječiti te rane, dati vam hrabrost za nastavak. Vidio sam ponovni početak života i to je lijep i svijetao znak – kazao je papa koji je u džipu civilne zaštite ušao i u tzv. zabranjenu crvenu zonu u Rovereto di Noviju i pred crkvom Santa Caterina di Alessandria molio. To je crkva u kojoj je poginuo don Ivan koji je ušao u nju da spasi kipić Gospe. Papa je danas molio pred tim kipićem.

Kratki, trosatni papin boravak u Emiliji dao je veliku utjehu vjernicima.

Komentara 5

Avatar kobra11
kobra11
16:54 26.06.2012.

Talijani su samo preko SMS-poruka već izdvojili više od 2,5 milijuna eura za stradale u Emiliji. I papa je dao i novčani prilog, sto tisuća eura. .. samo 100.000€ kako ga nije sramota .

IC
ice12
20:26 26.06.2012.

kobra koliko si ti dao

UK
Ugo Kajvez
08:30 28.06.2012.

Maše, ..... a na prstu prsten od zlata ................ i to popriličan, .................. baša kak je Isus tumačio skromnost ..................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije