Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod peshawara

Pakistanski militanti ubili dvojicu, oteli 21 policajca

talibani,pakistan
Reuters/PIXSELL
27.12.2012.
u 23:52

Do okršaja i otmice došlo je prilikom napada na vojne kampove u okolici Peshawara

Pakistanski militanti su ubili dvojicu te oteli 21 pripadnika sigurnosnih snaga u napadu na vojni kamp, prenosi CNN. U akciji je sudjelovalo više od 200 ljudi za koje se vjeruje da su talibani, rekao je vladin dužnosnik Nazeed Akbar. Informaciju o otmici potvrdili su i pakistanski talibani.

Militanti su napad na kampove u okolici Peshawara izvršili u ranim jutarnjim satima u četvrtak. Neki su išli pješice, a neki u vozilima. Vatreni okršaj trajao je više od jedan sat, pri čemu je, uz ubijene i otete, ozlijeđen najmanje jedan pripadnik sigurnosnih snaga. Ubijeni su pripadnici plemenske policije koja se bori protiv lokalnih militanata.

Sjeverozapadnu regiju Pakistana, uz granicu s Afganistanom, karakteriziraju velika prisutnost militanata i česti okršaji s vojskom. Talibani su u subotu u centru Peshawara izveli samoubilački napad u kojemu je poginulo 10 ljudi, uključujući i jednog policajca. Napad je osudio i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:39 28.12.2012.

vazno je da medjunarodna zajednica i njen coban Bankijong to osudili,bice kruha i igara.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije