Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapeo u Zagrebu

Pakistanac 'zatočen' u ZL Franjo Tuđman napokon odletio nazad u Srbiju

Zračna luka dr. Franjo Tuđman
Borna Filic/PIXSELL
05.02.2019.
u 23:24

Pakistanac je 2. veljače doputovao avionom Air Serbie iz Beograda u Zagreb i tri je dana bio u prostoriji za nepoželjne putnike u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman

Pakistanac koji se od subote nalazio u Zračnoj luci Franjo Tuđman večeras je napokon odletio nazad u Srbiju, potvrđeno je iz MUP-a za 24 sata.

Pakistanac je 2. veljače doputovao avionom Air Serbie iz Beograda u Zagreb i tri je dana bio u prostoriji za nepoželjne putnike u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman jer je naša pogranična kontrola utvrdila da “nije opravdao svrhu i uvjete namjeravanog boravka u Republici Hrvatskoj”.

Pojednostavljeno rečeno, naša policija nije mu dopuštala ulazak u Hrvatsku i držala ga je na tzv. ničijoj zemlji, a on je inzistirao na tome da uđe u Hrvatsku i nije se želio vratiti u Srbiju ili svoju matičnu zemlju. Od naše policije cijeli smo dan pokušavali doznati koji su konkretni razlozi zbog kojih mu je odbijen ulazak u Hrvatsku, ali unatoč našem inzistiranju da dobijemo suvisao odgovor, policija nam je odgovorila suhoparnom formulacijom da se “u svakom slučaju temeljem individualne procjene i vodeći se načelom razmjernosti donosi jedna od mjera za osiguranje povratka”.

Kako se s Pakistancem koji je zapeo na ničijoj zemlji odnose, daju li mu hranu i piće, ima li krevet na kojem može spavati i slično, kao i koja je daljnja procedura s njim, odnosno hoće li ga vratiti u Srbiju i kada će to učiniti – nisu željeli odgovoriti. Prema članku 38. Zakona o strancima, ako državljaninu treće zemlje nije omogućen prijelaz u treću zemlju ni nakon osam dana od dolaska na granični prijelaz, primjenjuju se mjere za osiguranje povratka.

Pogledajte kako je ruski lovac presreo švedski istraživački avion koji je letio iznad Baltika

Ključne riječi

Komentara 9

PR
PrimoracRi
14:11 05.02.2019.

Vratite ga doma , vjerojatno se ukrcal na krivi rantanplan.

5S
505.scrtom
21:21 05.02.2019.

A tko će drugi nego Pakistanac,neće valjda Japanac.Nismo te sreće.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:45 05.02.2019.

Došao je širiti "religiju mira"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije