Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pakistanac 'zatočen' u ZL Franjo Tuđman napokon odletio nazad u Srbiju

Pakistanac je 2. veljače doputovao avionom Air Serbie iz Beograda u Zagreb i tri je dana bio u prostoriji za nepoželjne putnike u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman
05. veljače 2019. u 23:24 9 komentara 4984 prikaza
Zračna luka dr. Franjo Tuđman
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Pakistanac koji se od subote nalazio u Zračnoj luci Franjo Tuđman večeras je napokon odletio nazad u Srbiju, potvrđeno je iz MUP-a za 24 sata.

Krađa u zračnoj luci Snimile ga kamere Drska krađa u zračnoj luci: Usred kontrole opelješio putnika za 8.000 eura

Pakistanac je 2. veljače doputovao avionom Air Serbie iz Beograda u Zagreb i tri je dana bio u prostoriji za nepoželjne putnike u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman jer je naša pogranična kontrola utvrdila da “nije opravdao svrhu i uvjete namjeravanog boravka u Republici Hrvatskoj”.

Pojednostavljeno rečeno, naša policija nije mu dopuštala ulazak u Hrvatsku i držala ga je na tzv. ničijoj zemlji, a on je inzistirao na tome da uđe u Hrvatsku i nije se želio vratiti u Srbiju ili svoju matičnu zemlju. Od naše policije cijeli smo dan pokušavali doznati koji su konkretni razlozi zbog kojih mu je odbijen ulazak u Hrvatsku, ali unatoč našem inzistiranju da dobijemo suvisao odgovor, policija nam je odgovorila suhoparnom formulacijom da se “u svakom slučaju temeljem individualne procjene i vodeći se načelom razmjernosti donosi jedna od mjera za osiguranje povratka”.

Kako se s Pakistancem koji je zapeo na ničijoj zemlji odnose, daju li mu hranu i piće, ima li krevet na kojem može spavati i slično, kao i koja je daljnja procedura s njim, odnosno hoće li ga vratiti u Srbiju i kada će to učiniti – nisu željeli odgovoriti. Prema članku 38. Zakona o strancima, ako državljaninu treće zemlje nije omogućen prijelaz u treću zemlju ni nakon osam dana od dolaska na granični prijelaz, primjenjuju se mjere za osiguranje povratka.

Pogledajte kako je ruski lovac presreo švedski istraživački avion koji je letio iznad Baltika

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
 • PrimoracRi:

  Vratite ga doma , vjerojatno se ukrcal na krivi rantanplan.

 • viki.liks:

  A tko će drugi nego Pakistanac,neće valjda Japanac.Nismo te sreće.

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Došao je širiti "religiju mira"