Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer upozorava

Pahor: Sloveniji prijeti izolacija ako Hrvatskoj stane na put u EU

pahor
Pixsell
Autori: sve, vz
13.05.2010.
u 18:14

U međunarodnoj politici Slovenija neće biti shvaćena, pogotovu donese li se odluka o blokadi pristupa Hrvatske EU, objasnio je Pahor te upozorio kako će to biti “opasnost za izolaciju”.

Ako se na referendumu odbaci arbitražni sporazum, prijete nepotrebni konflikti i izolacija Slovenije, kazao je slovenski premijer Borut Pahor te dodao kako će “velik dio hrvatske javnosti obradovati što sporazum neće biti prihvaćen”.

U međunarodnoj politici Slovenija neće biti shvaćena, pogotovu donese li se odluka o blokadi pristupa Hrvatske EU, objasnio je Pahor te upozorio kako će to biti “opasnost za izolaciju”.

Večer prije slovensko Ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na izjavu hrvatskih kolega koji su objasnili kako premijerka Jadranka Kosor nije “ništa obećala” te kako je potpisala izjavu da se ništa u sporazumu neće smatrati pristankom na zahtjev za teritorijalnim dodirom s otvorenim morem. Iz slovenskog MVP-a kažu kako izjava Hrvatske nije sastavni dio arbitražnog sporazuma te ni u čemu ne može promijeniti odluke arbitražnog sporazuma. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova nije htjelo komentirati te izjave poručivši da ostaju pri svojim tvrdnjama.

Komentara 284

DU
Deleted user
19:16 13.05.2010.

a gdje nam je Slovenski marinac?

FR
frecin
19:21 13.05.2010.

good morning-Slovenci,..umislili da su Velesila ??..malo morgen...

ME
medjik
23:16 13.05.2010.

Prvo i osnovno Hrvatskoj nije na putu u Evropu Slovenija ! Drugo trebao bi razumjeti da Evropa i neče baš tolerirati kod sebe slabe i nejake socijalne sisteme tako da u tom putu u neku zajednicu če biti i puno promjena tako če sigurno i neke zemlje izletjeti iz Evrope jer in ne treba sramota i nehumana društvena uređenja a to je osnovna prepreka Hrvatskoj ! Socijlni i državni buđet je Slovenija riješila već nakon tjedan dana nakon rata 91 godine protiv genocidne jugoslavije ! To je osnova zašto se ja osobno divim Vodstvu Slovenije ! Da mi rasčistimo dva pojma dali to može i Hrvatska -Naravno da može ali je upitno dali želi ? Ne želi jer je to osnova puta u neko civiliziranije društvo ! Vodstvo barem dosadašnje ničim nije to dokazalo ali apsolutno ničim pa mislim da i ova nova podstava sa novim predsjednikom neče tamo jer im je lakše kupovati kvalitetne i skupe proizvode po Evropi nego i sudjelovati u proizvodnji toga i ono staro ulaganje u Hrvatsku ! Upitno je ulaganje u tu zemlju iz 2 razloga nerad ,nered i naravno da prevedem lažu i kradu gdje stignu ! Ili da pojednostavnim priču ja sam Hrvat i da živim negdje vani vjerujte sigurno ne bi uložio kapital u tu zemlju ! Dakle budučnost je vjerovatna u bauljanju u moru neznanja ,primitivizma ,lopovluka velikih i sitnih razmjera ! Došao je i novi predsjednik i što sad pojavilo se još nekoliko lopova za koje se zna da su pokrali milijarde međutim to je ono što se zna ili samo jedna mala sitnica u moru poluturskih gena koji če još tisučama godina rasturati po ovim prostorima ! Dakle da to vratim eto ti za te gene hvala sa 200 atomskih bombi u paketu pa smo nerješeno ! A ako netko misli da je jednostavno postiči da u zemlji nemaš jako prljavih zahoda - e nije 40 godina je prošlo da smo se riješili jugoslavenskih genocidnih ili titinih blago rečeno prljavih zahoda ! Naravno kome se sviđaju titini zahodi neka si ih u svojoj kuči drže takve a ja ču u naše današnje takve kavi jesu i ako treba u još 50 ratova samo da nemam titine zahode !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije