Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aljkavi tretman

Pacijenticu sa smrskanom čeljusti poslali kući

bolnica
Foto: Grgur Žučko/pixsell
09.07.2014.
u 20:00

Sanacijski upravitelj dr. Ferri Certić hitno je zatražio očitovanja svih liječnika, osobno zvao sestru pacijentice i ispričao im se

Ogorčenje tretmanom koji je dobila njena 20-godišnja sestra kad je nakon nesreće dovezena u Opću bolnicu Dubrovnik studentica Iris Vuletić stavila je na papir, a pismo razaslala na niz adresa, od medijskih redakcija do liječničkih udruga. Marina Vuletić u nedjelju ujutro u bolnicu je dovezena sa smrskanom čeljusti i ozlijeđenom nogom.

– Iako svjestan da se radi o teškoj ozljedi glave, umjesto da se odmah obavijesti Split i pacijentica pošalje vozilom hitne u splitsku bolnicu, dr. Dragutin Petković oko 14.30 otpustio ju je iz bolnice i rekao joj da će je zvati iz Splita kada pogledaju snimke?! Ako se zna da dubrovačka bolnica nema mogućnosti izvesti takvu operaciju, a evidentno je da je operacija potrebna, zašto se pacijenta otpušta iz bolnice? – pita Iris i nastavlja: – Prije puta u Split o vlastitom trošku pacijentica je morala sama doći po snimke u bolnicu. Put se tako odužio za pola sata. Kome i zašto plaćamo dopunsko zdravstveno osiguranje ako na njega ne možemo računati kada dođe do ozbiljnih problema? – navodi među ostalim u opširnom pismu.

Ono je navelo na brzu reakciju sanacijskog upravitelja dubrovačke bolnice. Dr. Jerko Ferri Certić zatražio je hitna očitovanja svih doktora koji su sudjelovali u intervenciji u slučaju ove pacijentice. O tome je telefonom obavijestio I. Vuletić, koja je kasnije istog dana primila i pismo isprike pročelnika službe za kirurške djelatnosti prof. dr. sc. Velimira Lupreta.

- Nažalost, moram priznati da se dogodio niz nespretnih postupaka za koje vam se moram ispričati u svoje osobno ime i u ime ravnatelja bolnice. Posebno mi je drago da je vaša sestra adekvatno zbrinuta te se nadam da neće imati težih zdravstvenih posljedica. Jedan od uzroka što su takvi postupci mogući jest i dugogodišnji organizacijski model koji se koristio u OB-u Dubrovnik. Naime, pojedini odjeli funkcionirali su samostalno bez sustava kontrole, što je često uzrok neadekvatnog zbrinjavanja bolesnika. Nova organizacija službi unutar bolnice nastojat će u najkraćem mogućem roku otkloniti mogućnost ponavljanja sličnih situacija - stoji u pismu. Slično nam je kazao i dr. Ferri Certić.

 >>Trudnica umrla jer su joj na operaciji uklonili krivi organ!

>>U Hrvatskoj se vodi 640 sporova zbog loših medicinskih ishoda

Komentara 5

DU
Deleted user
20:10 09.07.2014.

Kaj se dogodilo sa riječi DOMA, zašto ta više ne valja, zašto se forsira srpsko KUĆI !? Poslali su je DOMA!

PO
ponavljac
21:22 09.07.2014.

Da su na vrijeme dali honorar, ne bi bilo takvih problema, operirao bi je najbolji kirurg i dobila bolje lijekove, ovako može se javljati po medijima. To je hrvatsko zdravstvo 80% zaposlenih u zdravstvu misli da plaću dobivaju jer su završili neku medicinsku školu, a ako hoćeš skrb dostojnu čovjeka, izvoli nadoplatiti . Na sreću još uvijek ima manjina koja brine o ljudima bez obzira kakvog su imovinskog stanja, ali takvi su malobrojni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije