Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U BOLNICI

Pacijent u Koprivnici zapalio sebe dok je palio cigaretu, prebačen je u Zagreb

Koprivnica: Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek"
Damir Spehar/PIXSELL
15.03.2021.
u 17:10

Na upit odakle pacijentu upaljač, pojašnjeno je da je pacijentima Odjela psihijatrije, sukladno pravilniku, dopušten posebni prostor za pušenje

Stravičan incident na odjelu psihijatrije Opće bolnice u Koprivnici: pod zasad nerazjašnjenim okolnostima izgorio je stariji pacijent!

Kako doznajemo, sve se dogodilo 10. ožujka u poslijepodnevnim satima. Informacija nam je neslužbeno potvrđena u ponedjeljak ujutro s psihijatrijskog odjela.

Naš izvor navodi kako je pacijent u jednom času ostao bez nadzora te se iz zasad nepoznatog razloga pretvorio u plamenu buktinju.

“Pacijent je hitno prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju. U teškom je stanju, vatra mu je zahvatila cijelo tijelo. Čovjek je doslovno izgorio, bio je to prestrašan prizor”, priča nam osoba s odjela koja je od kolega čula što se dogodilo.

Odjel na kojem se liječe osobe s psihičkim poremećajima ima oko 20 kreveta i stalni nadzor te je zatvorenog tipa. Strogo su zabranjeni predmeti koji mogu ugroziti pacijente, među ostalim i izvori plamena te električni uređaji.

To nije prvi incident na odjelu psihijatrije u Koprivnici. U prosincu 2017. pacijentica (48) počinila je samoubojstvo, i to u ranu zoru nakon što je večer prije primljena u bolnicu.

Oko 6 ujutro žena je pronađena mrtva sa špagom privezanom oko vrata i za okvir kreveta. Policija, inspekcija Ministarstva zdravstva i interna bolnička istraga zaključili su kako nije bilo propusta u postupanju medicinskog osoblja.

Ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić potvrdio je u ponedjeljak da se zapalio pacijent na odjelu psihijatrije.

Devčić je na današnjoj konferenciji za novinare županijskog stožera civilne zaštite otkrio kako se pacijent (70) slučajno zapalio upaljačem.

“Pušenje je dopušteno na odjelu psihijatrije. Pacijent je slučajno zapalio masku i dio odjeće. U petak je prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju”, rekao je ravnatelj.

Devčić napominje kako je o svemu obaviješteno Ministarstvo zdravstva te će zaposlenici s odjela psihijatrije dostaviti svoja očitovanja. Sve se dogodilo slučajno, kaže.

No, prema pravilniku na Odjelu psihijatrije koji je zatvorenog tipa, “predmeti koji mogu ugroziti zdravlje i život strogo se zabranjuju”. U to, prema našim informacijama, spadaju i izvori plamena.

 Pacijent se, kako smo danas doznali u bolnici, zapalio u prostorijama zajedničkog boravka na odjelu. Tog je časa bio bez nadzora.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar madcap
madcap
17:30 15.03.2021.

Više nisam ni sam siguran jesam li normalan ili je sve oko mene nenormalno. Kakvo je to pitanje odakle mu upaljač? Pitanje je kakva je to maska koja tako plane i ispunjava li uvjete za doći na police prodavaonica. Tko proizvodi takvo smeće, tko odobrava njegovu prodaju i je li to se po zakonu? E to su pitanja.

AL
alfagt2015
17:36 15.03.2021.

Nakon žurne reakcije naših zaposlenika, hahahahaha taj je gorio pola sata kad mu je spaljeno 60 posto tjela.a oni to zovu žurna reakcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije