Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritično stanje

Bolnice iscrpile kapacitete: Mole druge zemlje da prime njihove pacijente

CZECH REPUBLIC-PRAGUE-COVID-19-TEMPORARY HOSPITAL
Foto: Czech Defense Ministry/XINHUA/PIXSELL
1/3
05.03.2021.
u 18:04

U petak ujutro je u zemlji bilo 8153 hospitaliziranih zbog covida, uključujući i 1735 na intenzivnoj njezi, pokazuju podaci ministarstva zdravstva

Češka je zatražila od Njemačke, Švicarske i Poljske da prime više desetaka covid pacijenata jer je stanje u češkim bolnicama kritično, navelo je ministarstvo zdravstva u petak. 

Ta zemlja sa 10,7 milijuna stanovnika posljednjih je tjedana jedna od najteže pogođenih na globalnoj razini jer su mnoge regionalne bolnice, preplavljene priljevom covid pacijenata, bile prisiljene prebaciti ih i stotinama kilometara daleko.

"Veliki broj novozaraženih je pojačao pritisak na zdravstveni sustav, a raste broj pacijenata kojima je nužna hospitalizacija", navelo je ministarstvo.  

U petak ujutro je u zemlji bilo 8153 hospitaliziranih zbog covida, uključujući i 1735 na intenzivnoj njezi, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

"U nekim regijama bolnice su iscrpile svoje kapacitete i više ne mogu pružati prikladnu njegu ni primati nove pacijente bez pomoći drugih zemalja", prema priopćenju ministra zdravstva Jana Blatnyja

Diljem zemlje je 13 posto kapaciteta intenzivne njege bilo dostupno, a u Pragu samo 5 posto. 

Susjedna Slovačka prebacila je svoje prve koronapacijente u inozemstvo ovog tjedna. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
20:03 05.03.2021.

Da se to dogodilo u Hrvatskoj svi bi vikali da je naj gora u Europi. A šta je sad?

AA
aabbcc
21:46 05.03.2021.

Sta Stozer ceka neka ih posalju u praznu ZG- Arenu pa zaradite para a vi svoje njima da i oni zarade.

Avatar Niko
Niko
18:40 05.03.2021.

Sad ce nam retardi objasniti kako je sve ovo predstava i laz, jer jelte, virus ne postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije