Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miriam Kervatin:

'Ovršni zakon ostaje drakonski, nema razlike između kriminalca i domaćice'

Večernji TV - Miriam Kervatin iz Udruge Blokirani
Foto: Screenshot VL
1/2
29.01.2019.
u 14:37

Ovršni zakon je kompleksan zakon, a iznad svega je i opasan zakon za zemlje nerazvijene demokracije jer je izvršan, rekla je Kervatin

O tome što donosi novi Ovršni zakon razgovarali smo s danas u studiju Večernjeg lista s Miriam Kervatin, predsjednicom Udruge Blokirani.

Kervatin je kao članica radne skupine sudjelovala u izradi zakona čiji je nacrt do kraja ovog tjedna na javnom savjetovanju.

Kervatin je rekla da je Ovršni zakon opasan u zemljama u kojima nije razvijena kultura ljudskih prava.

– Ovršni zakon je kompleksan zakon, a iznad svega je i opasan zakon za zemlje nerazvijene demokracije jer je izvršan. Ovršnim zakonom zapravo se reguliraju, a i smanjuju temeljne ljudske i građanske slobode – rekla je Kervatin.

Što se mijenja novim zakonom? Kervatin je rekla da je djelomice došlo do određenih ustupaka – povećat će se razina zaštite za božićnicu, uskrsnicu, namjenska sredstva, donekle će se kontrolirati uloga javnog bilježnika i drugih javnih tijela u procesu...

– No Ovršni zakon i dalje ostaje iznimno drakonski zakon. Možda je najvažnija primjedba da se nisu uvrstile olakotne okolnosti. Znači da se ne pravi razlika između gospodarskog kriminala, teškog kriminala, teških kaznenih djela za koje ustvari takav zakon i postoji i domaćice koja nije platila TV pretplatu – rekla je Kervatin.

O čemu smo još razgovarali pogledajte u cijelom intervjuu:

Komentara 22

BA
baegnian1
14:53 29.01.2019.

To je dogovor HDZ, SDP i HNS.

KC
Kcro
15:41 29.01.2019.

BACENHEIDER govori se o troskovima ovrhe a ne treba li ili ne platiti dug.

Avatar Dadinho
Dadinho
15:17 29.01.2019.

Jedina novost u ovršnom zakonu je da će olakšat i ubrzat ovrhe a to što se ovrhe vrše radi kamatarenja nikom ništa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije