Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH
Autor
Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH

Ovo je prilika zbog koje će nas povijest pozivati na odgovornost

06.06.2015. u 09:31

Papa Franjo govorit će nam, moliti s nama te ćemo mi ovdje, u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini, zahvaljujući prisutnosti nasljednika svetog Petra, na trenutak biti središte sveopće Crkve

Već nekoliko mjeseci pripremamo se i radimo, ne samo fizički, kako bismo dočekali papu. Lijep doček na poseban se način odnosi na duh i srce svih nas, da se dobro pripremimo i da budemo otvoreni živjeti u dubini različite događaje koji će karakterizirati subotu, 6. lipnja.

Papa Franjo govorit će nam, moliti s nama te ćemo mi ovdje, u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini, zahvaljujući prisutnosti nasljednika svetog Petra, na trenutak biti središte sveopće Crkve. Moramo biti ne samo ponosni na ovu priliku nego također i prije svega, rekao bih, moramo se osjećati ispunjeni osjećajem odgovornosti pred licem Krista, kojeg smo svjedoci u društvu.Povijest će nas pozivati na odgovornost kako smo znali iskoristiti ovu sudbinu, jedinstvenu pruženu priliku produbljivanja velikih ljudskih i kršćanskih vrednota, na prvom mjestu vrednote mira, koja je temelj suživota i predanosti društvenoj dinamici, sposobna graditi dobro svih naroda koji žive na ovom području.

Siguran sam da ćemo na kraju pohoda pape Franje pokazati istu spremnost i dobru volju za virtualni produžetak povijesnog događaja 6. lipnja, molitvom i meditacijom o njegovim učenjima pokazat ćemo ne samo da ih poznajemo nego također i iznad svega, rekao bih, da ih živimo i primjenjujemo u praksi.

>> Papa Franjo u Sarajevu neće govoriti o Međugorju

Komentara 8

DU
Deleted user
13:35 06.06.2015.

Koliko mrzitelja katolika samo na ovome portalu ako dodamo ostale portale u Hrvatskoj dodjemo do zapanjujućeg broja, pita se čovjek jesu li ovi jugoslaveni danas u službi isila kad nas katolike toliko mrze.

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
09:51 06.06.2015.

Da, dobro je da Sarajevo na trenutak postane središte sveopće Crkve, ali bi bilo još bolje da iz toga proizađe trajna Hrvatska Konfederacija (RH +BiH) kao nezaoblazni uvjet za napredak badviju država te kao zalog mira na Balkanu. Uostalom s time se slažu i Rusija i Turska, Rusija, jer se mora boriti da zadrži Srbiju u svojoj orbiti, a Turska, jer želi u EU!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
10:03 06.06.2015.

Međugorci ,gdje ste??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije