Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOĆNA FORMACIJA

Ovo godinama niste mogli vidjeti: 6 hrvatskih migova 21 iznad zadarskog kanala

morh
Foto: MORH
1/12
02.08.2017.
u 19:02

Osim pripremnih uvježbavanja za središnju svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti dežurni borbeni dvojac MiG-ova izveo je iznad Dalmacije i proceduru presretanja četiri MiG-a

Već godinama nije bilo takve prigode, vidjeti u istom letu polovicu borbene eskadrile MiG-ova 21, kao na ovim fotografijama MORH-a napravljenim iznad zadarskog kanala.

Piloti HRZ-a već se danima pripremaju na zadarskom području a ovaj let je održan u sklopu priprema za 22. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“, koja će biti održana u subotu u Kninu.

Piloti Eskadrile borbenih aviona (EBA) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izveli su u srijedu oko podneva prelet sa šest aviona MiG-21 iznad Zadra, a iznad Knina u subotu u zračnom mimohodu nastupit će 8 postroja HRZ-a; helikopteri Bell, Kiowe OH-58, MI8, zrakoplovi Zlin 242, AT-802, CL-415, PC-9 te MIG 21.

Osim pripremnih uvježbavanja za središnju svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice VRO „Oluja“ , dežurni borbeni dvojac MiG-ova izveo je iznad Dalmacije i proceduru presretanja četiri MiG-a nakon čega je uslijedio prelet u punoj formaciji od šest MiG-ova iznad Zadra.

Koordinaciju presretanja i navođenja provodilo je Središte za nadzor zračnog prostora Bojne Zračnog motrenja i navođenja (ZMIN) HRZ i PZO-a koje je zajedno sa dežurnim borbenim dvojcem integrirana postrojba NATO integriranog sustava protuzračne i proturaketne obrane NATINAMDS.

Helikopteri Kiowe OH-58 su ovih dana imali svoje prvo bojno gađanje i raketiranje u sklopu Hrvatske vojske.

morh
1/13

Komentara 121

Avatar amazona
amazona
19:10 02.08.2017.

Ova slika sa 4 Miga 21 sam ja danas slikao u Ninu kod Zadra. Samo pola sata prije su preletjela 6 ili 7 Migova 21. Pozzzzz

DU
Deleted user
18:24 02.08.2017.

Kockica. Lijepo ga je vidjeti. Hrvatski sokolovi.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
18:32 02.08.2017.

Divota!Oluja 1995!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije