Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada Murganić:

'Ova Vlada opredijelila se za nultu stopu tolerancije prema svim oblicima nasilja'

Nada Murganić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
08.04.2019.
u 22:35

- Želim vjerovati da Vlada RH na čelu s premijerom ide u tom pravcu jer je u više navrata rečeno da postoji politička volja. To smo puno puta čuli od svih vlada do sada od osnutka naše zemlje, međutim to je ostalo na deklarativnoj razini. Ovaj put se nešto ipak drugačije događalo - rekla je Neva Tölle

Ova Vlada opredijelila se za nultu stopu tolerancije prema svim oblicima nasilja, posebice prema nasilju u obitelji i nasilju nad ženama, poručila je danas ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Ministrica je večeras u emisiji Tema dana na HTV-u rekla da je cilj današnjeg sastanka Andreja Plenkovića s predstavnicama domova i udruga za žrtve zlostavljanja bio da se premijer upozna s predstavnicama koje se godinama sustavno bave zbrinjavanjem žrtava.

Neva Tölle iz Autonomne ženske kuće Zagreb rekla je u istoj emisiji kako ih je premijer vrlo aktivno slušao, da nije sjedio i bio samo prisutan, već je bilježio sve sugestije, a nakon sastanka rekapitulirao, pitao je li dobro shvatio. Dodala je da do nula posto nasilja nećemo nikada doći, ali čim ga smanjimo na najmanju moguću mjeru, napravili smo puno. 

- Želim vjerovati da Vlada RH na čelu s premijerom ide u tom pravcu jer je u više navrata rečeno da postoji politička volja. To smo puno puta čuli od svih vlada do sada od osnutka naše zemlje, međutim to je ostalo na deklarativnoj razini. Ovaj put se nešto ipak drugačije događalo - rekla je Tölle.

Murganić je rekla da je u najnoviji protokol o postupanju u slučajevima obiteljskog nasilja uključeno sedam resora, kao i novi instituti koji do sada nisu postojali. Rekla je kako se moramo naučiti i prepoznati žrtvu, ona mora biti u fokusu, kao i oni koji najviše pate uz žrtvu, a to su djeca.

VIDEO Potresna ispovijest zlostavljane žene:

Ključne riječi

Komentara 4

VA
Valer
07:41 09.04.2019.

Murganička počela s frazetinama...

BA
baegnian1
22:50 08.04.2019.

Tolerancija je samo ako nije u pitanju neko od njih ili njihovih obitelji.

KA
kalimera
08:43 09.04.2019.

Jako sliči mojoj susjedi Barici koja hrani 5 svinja i prodaje jajca na placu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije