Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Monstrumu s Paga produljen pritvor. Postoji opasnost da opet pokuša ubiti djecu

U trenutku zločina nije imao ni alkohola ni droge, no imao je tragove diazepama, sastojka tableta za umirenje.
27. ožujka 2019. u 12:48 1 komentara 1870 prikaza
Monstrum s Paga
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Održano je ročište o produljenju pritvora 54-godišnjem Josipu Rođaku, koji je 28. veljače s balkona obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero malodobne djece. Pritvor mu je produljen na još dva mjeseca te je odvezen u psihijatrijsku ustanovu u Zagrebu, potvrdio je sudac istrage Hrvoje Visković. U trenutku zločina 54-godišnjak u krvi nije imao ni alkohola ni droge.

Monstrum s Paga Bacio djecu s balkona Žena svjedočila preko videolinka da ne bude u prostoriji sa suprugom monstrumom

Visković je rekao da se prikupljaju dokazi, da je jučer provedeno dokazno ročište kod suca istrage vezano za ispitivanje svjedokinje, majke djece.

Rekao je da je pritvor produžen zbog istih okolnosti kao i prije.

– Dakle, imamo opasnost od utjecaja na svjedoke budući da još državni odvjetnik nije siguran hoće li ispitivati djecu ili neće. Druga stvar je opasnost od ponavljanja djela, postoji opasnost da se opet okomi na djecu i pokuša ih ubiti. I ono najteže, zbog iznimno teških okolnosti samog izvršenja kaznenog djela – rekao je Visković.

Pogledajte Viskovićevu izjavu:

Visković je rekao da je Rođak vraćen u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

– Toksikološkim vještačenjem pronađeni su tragovi diazepama, sastojka tableta za umirenje poput apaurina i normabela – potvrdio je u srijedu Hini Duško Berović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru i glasnogovornik ŽDO-a.

Dodao je kako je dosad ispitano troje svjedoka – dvoje koji su bili u blizini kada je otac s prvog kata kuće bacio svoje četvero malodobne djece i majka djece. Ona je svjedočila videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji sa svojim suprugom koji je radi svjedočenja doveden na zadarski sud iz Zatvorske bolnice u Zagrebu.

U Zatvorskoj bolnici u Zagrebu bit će obavljeno psihijatrijsko-psihološko vještačenje kojim će se utvrditi je li bio svjestan svojih postupaka, kazao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

nasilje #spasime Policija će prije intervencije zbog zlostavljanja morati zvati skloništa za žene

Josip Rođak, koji se tereti za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju na štetu svoje četvero maloljetne djece, premješten je sredinom ožujka iz Zadra u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila zbrinuta u Općoj bolnici Zadar i KBC-u Zagreb, otpušteno je na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smješteno u SOS selu.

Duško Berović o slučaju na Pagu

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima