Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otkrivamo jedini poklon čija vrijednost raste iz dana u dan

HNZ
Foto: HNZ
1/4
15.06.2019.
u 08:00

Zamislite da dragoj osobi možete pokloniti malo umjetničko djelo, dar koji čuva svoju vrijednost i koji ostaje kao nasljeđe novim generacijama

Svatko želi svog dragog prijatelja, člana obitelji ili partnera iznenaditi posebnim darom koji nosi emocionalnu i trajnu vrijednost. I premda je trenutak poklanjanja kratak, dobro odabran poklon ima dugotrajan učinak na čvrstoću veza među ljudima. Pritom je, naravno, ključna gesta koju pokažete prema dragoj osobi, no kada je dar jedinstven i originalan, njegovo veselje još je veće.

Originalan i poseban dar

Danas, u mnoštvu ideja i prijedloga darova za posebne prilike, teško je istaknuti se originalnošću i posebnošću, poklonom koji s vremenom ne gubi svoju vrijednost. Zamislite da dragoj osobi možete pokloniti malo umjetničko djelo, dar koji čuva svoju vrijednost i koji ostaje kao nasljeđe novim generacijama. Zvuči kao savršena kombinacija, zar ne? Upravo takav primjerak, točnije stotinu njih možete pronaći u trgovini državne kovnice - Hrvatskog novčarskog zavodau poslovnici Hrvatske pošte na adresi Jurišićeva 13, u Zagrebu.

Foto: HNZ

Simbol prošlosti u novom ruhu

Kao dašak tradicije iz prebogate hrvatske povijesti, vrijedni kovani zlatni i srebrni novac te medalje pomalo su zaboravljeni poklon koji u posljednje vrijeme opet doživljava svoju slavu i kao savršeni dar vraća se na velika vrata. Za razliku od većine ostalih darova koji u pravilu vrlo brzo izgube svoju funkcionalnost i vrijednost, riječ je o poklonima koji traju zauvijek. Vrijednost zlatnog i srebrenog novca svojim potpisom ovjerava  guverner Hrvatske narodne banke dok svaku medalju prati numerirani certifikat izrađen od papira s ugrađenom zaštitom.

Foto: HNZ

Za važne ljude u životu i posebne trenutke

Prema hrvatskim običajima, zlato je rezervirano za važne prigode u životu, a zlatnici i srebrnjaci kao unikatna umjetnička djela zaista su savršen vjenčani, rođendanski, krizmani, ali i poslovni dar. Osim toga, zlatnici i srebrnjaci, temeljeni na hrvatskoj kulturi i tradiciji, dar su trajne vrijednosti čija je kupnja prije svega investiciju u budućnost. Riječ je o umjetničkim djelima renomiranih domaćih akademskih kipara, čija je kreacija realizirana otkovom profesionalaca bogatog iskustva i tradicije.

Svaki od proizvoda izrađen je s posebnim naglaskom na detalje. Uz gradove poput Zagreba, Splita, Zadra, Dubrovnika, Osijeka, Pule i Karlovca, teme umjetnina su i poznate osobe koje su ostavile neizbrisiv trag u hrvatskoj povijesti. Među njima su Nikola Tesla, Ruđer Bošković te Benedikt Kotruljević i Lovro pl. Matačić.

Foto: HNZ

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije