Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT AUSTRALKE Dale i Darren Lapthorne otputovali u Australiju s Brittinim tijelom

Otac optužio: Policija gura Brittin slučaj pod tepih

dale-txt.jpg
Foto: Zvonimir Pandža
18.10.2008.
u 10:20

DUBROVNIK – Dale i Darren Lapthorne, otac i brat poginule Australke Britt Lapthorne (21), otputovali su u petak ujutro s njezinim tijelom prema Melbourneu s dubrovačkog aerodroma. Nakon dirljiva oproštaja u uvali Danača (gdje je Britt pronađena 6. kolovoza), kada su otac i brat te mladić uz pjesmu “Mansard Roof” sastava Vampire Weekend u more bacili latice bijelih ruža, Australci su napustili Dubrovnik.

Na aerodromu je Dale Lapthorne još jednom izrazio ogorčenje radom dubrovačke policije.

Gubljenje povjerenja
– Zabrinut sam zbog istrage oko Brittine smrti. Veoma, veoma zabrinut. Dubrovačka policija, čini se, uopće ništa ne poduzima. Dobar je primjer bio dan prije našeg odlaska u uvali gdje je Britt pronađena. Umjesto policije, zatekli smo novinare kako pretražuju teren. Mislio sam da je to područje pretraženo nakon što je Britt pronađena 6. listopada. No očito nije, i to me plaši. Gubim povjerenje u ovu policiju. I konferencija za novinare nakon obdukcije bila je očajna. Činjenica je da nitko od novinara policiju nije mogao ništa pitati. Mislim da je dubrovačkoj policiji najvažnije što prije slučaj sakriti ispod tepiha – kazao je Dale Lapthorne.

Britt je posljednji put viđena 18. rujna oko 4.15 sati ispred diskokluba Fuego s pet djevojaka i dvojicom mladića, za kojima još uvijek traga Interpol.

Policijska potraga za Britt, iako je nestanak prijavljen 19. rujna, počela je tek 25. rujna, nakon što je obitelj Lapthorne alarmirala australske medije i javnost. Osoblje Fuega ispitali su tek osmi dan nakon nestanka, a apartman u kojem je odsjela tek poslije 13 dana, što je izazvalo podsmijeh i među policajcima.

Glasnogovornik koji šuti
U komunikaciji s novinarima načelnik Ivan Krešić i glasnogovornik Ivan Kukrika imali su dosta problema. Osim što je prva konferencija sazvana tek nakon što je Večernji list prozvao policiju za niz popusta, pa i za nesazivanje presica, održane su tek tri konferencije za novinare, kada je policija preliminarno ustvrdila da nađeno tijelo nije Britt, pa potvrdila da to ipak jest Britt, a potom demantirala napise o ubojstvu.

No glasnogovornik Kukrika nije novinarima dopustio da postavljaju pitanja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije