Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ostojić stao u obranu Krstičevića: 'Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon što se istina dogodila'

Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre.
24. kolovoza 2016. u 12:46 83 komentara 9708 prikaza
Ranko Ostojić, Odbor za sigurnost
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

HDZ-ov nositelj liste u 10. izbornoj jedinici, Damir Krstičević, našao se na meti generala s desnice koji su Nacionalu dali na uvid dio arhivske građe sigurnosnih službi. 

Prema tvrdnjama osoba koje su dostavile tu dokumentaciju, ona pokazuje da je Krstičević, čini se, lažirao dio vlastite biografije te prešutio jednu epizodu koja seže u ljeto i početak jeseni 1991. Prema toj dokumentaciji, Damir Krstičević je od srpnja 1991. do rujna iste godine bio u JNA te da je, navodno, 'zastupao tvrdu jugoslavensku liniju'.  

Na optužbe protiv generala Krstičevića odlučio odgovoriti bivši ministar unutarnjih poslova i SDP-ovac Ranko Ostojić. On je na Facebooku odlučio ispričati svoju priču. Navodi kako je 6.12.1991. godine splitski dobrovoljački bataljun upućen na dubrovačko ratište

- Pozicije Topolo, Imotica, Stupa. Iznad mosta na Bistrini. Bilo je gadno i neću u detalje. 20.12 sam čovjeku kojeg sam tada prvi put vidio predao položaje. Bio sam običan vojnik, govorio mu detalje i pokazivao našu crtu obrane. Bio je pripadnik 4. Brigade, nije me bilo briga koji je čin - napisao je Ostojić i dodao kako je njemu i drugima nacrtao "svaku točku na karti, svaki naš položaj" te gdje se nalaze njihove snage. 

- Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre. Položaje sam predao Damiru Krstičeviću. Mi smo otišli na druge položaje, na Mosec. Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon što se istina dogodila - napisao je Ostojić.

>> Veterani 4. gardijske brigade: Specijalni rat protiv generala Krstičevića i Hrvatske

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • bovar12:

    Ovi sdp-ovi mediji i likovi poput Ostojića i Milanovića misle da smo mi Hrvati idioti i da nam mogu prodavati svoje udbaške spinove.

  • Merlin:

    ti bokca, koji igrači ti sdpovci...iako za ovu priču oko krstičevića čak i vjerujem ostojiću da je tak bilo, jer bio je aktivan u Domovinskom ratu...al zanimljivo kako odmah promtno skače u obranu, ne časi ni časa..inače, ne bi žurio, ... prikaži još! nego polako dok se prisjeti kak je to ono bilo, itd. otprilike kao sa svastikom...koju očito nikad nitko neće riješiti. ni on ni orepina. zapitajmo se zašto..ili se ni ne momramo pitat..?=

  • Deleted user:

    Je li to onaj isti Ostojić koji je hrvatske vojnike zatočio na jednu noć u centru Zagreba, u crkvu sv. Marka, ispred sjedišta vlade i sabora, u kojima su radili svoje "redovite poslove" komšije iz SDP-a koje su tada vladale ... prikaži još! Hrvatskom i sprječaval svaki napredak?