Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavio promjene

Ostojić: Na Markovu trgu moći će se okupiti 1500 prosvjednika

ranko ostojić (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
29.02.2012.
u 09:05

Po nacrtu MUP-ova prvog prijedloga, građani bi ponovno mogli prosvjedovati na Markovu trgu, ali bi se prosvjedi trebali prijaviti deset dana ranije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u emisiji Otvoreno na HTV-u izjavio je da su uvažene kritike civilnih udruga te da je za okupljanja na Markovu trgu u nacrt Zakona o javnom okupljanju ugrađena brojka od 1500 prosvjednika.

Ostojić je rekao da su pokušali omogućiti prosvjede te normalno funkcioniranje institucija na Markovu trgu – Hrvatskoga sabora, Vlade i Ustavnog suda.

Po nacrtu MUP-ova prvog prijedloga, građani bi, nakon gotovo sedmogodišnje zabrane, ponovno mogli prosvjedovati na Markovu trgu, ali bi se prosvjedi trebali prijaviti deset dana ranije, dodaje HRT.

Prema prvom prijedlogu na Markovu trgu bi moglo prosvjedovati najviše 250 ljudi, uz najavu 10 dana prije, te u vremenu od 8 do 20 sati. Institucijama na trgu smjeli bi se približiti na 20 metara.

>>Ministar Ostojić: Ne možemo Markov trg napraviti većim

Komentara 23

Avatar žič
žič
09:58 29.02.2012.

kaj je pa to sad,jučer 250 danas 1500,a ni to nebu dugo imam nos da se bu pobunila prva gospodja ministarka(pusić)nebu se radi galame mogla posvetiti radu na povišici plače svojim djelatnicima........

LA
lanica
10:35 29.02.2012.

prosvjedi bi se prijavljivali deset dana ranije???dajte molim vas

ZG
zagreb_grad
09:51 29.02.2012.

ma koje su to fore sa prijavljivanjem?? sad im ne pasu posvjedi, ali kad su bili prosvjedi bivšoj vladi onda dobro da nisu bili oni u prvim redovima na prosvjedu!! pa ti sad degradiraj one kojima je najpotrebnija pomoć i one kojima su obecavali brda i doline!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije