Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTURNI ŠOK

Ostali iznenađeni prizorom iz njemačke kupaonice: 'To je ondje normalno'

moderna kupaonica
pixabay.com
16.06.2021.
u 19:17

Mnogi su iznenađeni time što Nijemci perilicu rublja drže u kupaonici

Iako mogu pripadati istom civilizacijskom krugu, običaji pojedinih kultura često su iznenađuju druge pripadnike te zajednice.

Tako je njemačka, pa i hrvatska navika da perilicu rublja drže u kupaonici iznenadila neke tviteraše nakon što je jedna korisnica te društvene mreže objavila kako je u Njemačkoj normalno da se perilica drži u kupaonici, a ne u kuhinji, kao što je to običaj u nekim dijelovima svijeta poput Velike Britanije.

In Germany it‘s the MOST NORMAL thing that washing machines are placed in bathrooms and not in the kitchen where it definitely doesn‘t belong???? IM- pic.twitter.com/s5evTPwgap

— melis (@biebersgrills) May 29, 2019

U svom tvitu napisala je:

"U Njemačkoj je najnormalnija stvar da u kupaonici držite perilicu rublja, a ne u kuhinji, gdje zasigurno ne pripada????" napisala je tviterašica, na što su mnogi komentirali da je takav običaj i u njihovim zemljama, dok su neki dali argumente zašto bi perilica ipak trebala biti u kuhinji.

Pozdrav suncu ponovno zasjao u svojim bojama:

Ključne riječi

Komentara 72

DU
Deleted user
19:43 16.06.2021.

Perilica za rublje u mnogim domovima upravo jest u kupaonici.

WA
warbreaker
21:38 16.06.2021.

Ako nemaš posebnu prostoriju, logično je da je u kupatilu gdje je i košara za prljavo rublje, gdje se tuširaš i mijenjaš donje rublje. Tko to radi u kuhinji?! I zašto bi netko u kuhinju unosio čarape i gaće!??

LO
Lolita3
22:06 16.06.2021.

Ovi što imaju veš mašinu u kuhinji, da li i Fax i omekšivač drže u ladici do kruha i šećera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije