Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Osnovnoškolce počastili sladoledom s – rakijom

sladoled
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
08.11.2013.
u 14:10

Iz Podravke, uvoznika, ispričali su se i poručili: Iako prvotno isporučen proizvod nije za djecu, nije rizik za njihovo zdravlje

U povodu Dana grada koprivnička vlast tradicionalno časti osnovnoškolce sladoledom.

Tako je bilo i ovog ponedjeljka u sve tri koprivničke osnovne škole. No, propust koji se dogodio pri odabiru sladoleda spada u rubriku “vjerovali ili ne”. Djeca su za 657. koprivnički rođendan na dar dobila sladoled Magnum Pink, koji u sebi, među ostalim, sadrži rakiju od grožđane komine Marc de Champagne.

Volumni udio alkohola u sladoledu je 0,6 posto, a na deklaraciji jasno piše da nije namijenjen djeci.

– Čim smo u jutarnjoj smjeni primijetili da sladoled nije za djecu, odmah smo reagirali i popodnevna smjena nije ga dobila. Za njih je u utorak stigao drugi sladoled. Isto je bilo i u OŠ Braća Radić – istaknula je ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović.

Sladoled s alkoholom pojelo je oko 1500 koprivničkih osnovnoškolaca. Jedna je učenica kazala da im je svima iz razreda bilo dosta loše nakon konzumiranja, dok je učenik rekao da je sladoled bio baš super.

– Potrebne količine naručene su od Podravke, koja je poslala sladoled i dostavljala ga po školama. Čim smo saznali za propust, sladoled je povučen i zamijenjen drugim – istaknula je gradska pročelnica Kristina Cvitić.

Iz Podravke, koja je uvoznik Magnum sladoleda za Hrvatsku, najiskrenije su se ispričali zbog nesporazuma koji se dogodio pri isporuci sladoleda.

– Iako prvotno isporučen proizvod nije namijenjen djeci, ne predstavlja rizik za njihovo zdravlje – poručili su iz Podravke.

>> Facebook-sladoled: Za razliku od ostalih, on je najprodavaniji

Komentara 6

Avatar Karfiolštanga
Karfiolštanga
14:24 08.11.2013.

Ajd zamisli. A klinci su nakon škole ionako utišli u park na pivu.

AM
Admine mater ti jebem
09:25 09.11.2013.

@lajavica ne laprdaj gluposti! kome to moze naskoditi mizernih 0,6% pa to je minorno toliko pojedemo neznajuci svaki dan u vocu!

PM
poor mary
13:37 09.11.2013.

da je barem postotak gluposti koja nas okružuje 0,6% ! ajmo sad napraviti od ovog cirkus ko kad smo sa svršenim domaćim mijekom zaljevali njive zbog nekakvih tamo nećijom idejom nametnutih postotaka navodnih toksina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije