Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Osim za bogatu elitu, Stubaki će se otvoriti i za 'obične' građane

Stubaki
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
24.10.2012.
u 12:29

Općina Stubičke Toplice partner je u projektu, pa se rješava i pristupna cesta do buduće rivijere

Na atraktivnom terenu od 125 tisuća četvornih metara na budućem Zdravstveno-turističkom kompleksu “Stubaki”, gdje bi već u proljeće sljedeće godine trebala započeti gradnja hotela, počeli su radovi na bušenju za termalnu i hladnu vodu. Na pet bušotina unutar parcele sa specijalnim strojem obavljaju se slojevita dubinska ispitivanja. Nakon svakog metra vadi se dio zemlje koji se treba ispitati.

U 2014. prvi gosti

Općina Stubičke Toplice podržava ovaj veliki turistički projekt, a kako nam je rekao načelnik Vladimir Bosnar, rješava se prilazna cesta do novog zdravstveno-turističkog kompleksa. Također, Općini na tom dijelu predstoje radovi na izmicanju vodovodnih i plinovodnih cijevi. Kako je potvrdio i sam Jako Andabak, vlasnik Sunce Koncerna koji investira u cijeli taj projekt, odnosno u jednu od najsuvremenijih termalnih rivijera u ovom dijelu Europe, 2014. godine očekuju se i prvi gosti. Sunce Koncern ima dogovorenu bankovnu financijsku potporu, pa će nakon pripreme terena i lociranja izvorišta termalne vode krenuti radovi na izgradnji objekata. Načelnik Bosnar pokazao nam je impozantna arhitektonska rješenja. Uz specijalnu bolnicu, “Stubaki” će se sastojati od triju hotela – Grand hotela s pet zvjezdica te Maksimilijana i Stubaka, svaki hotel s po četiri zvjezdice, wellness-centra i impozantnog vodenog parka. Najveći Grand spa-hotel bit će kapaciteta 450 ležajeva. Specijalna bolnica predviđena je kod glavnog ulaza, a cijeli kompleks povezivala bi prometnica s biciklističkom i pješačkom stazom te parkiralištima.

 Eko-etno sadržaji

 – Svi će objekti biti u skladu s prostorom te će usprkos obimnoj gradnji prevladavati oaza zelenila jer nije ni bila namjera da se odstupi od prirodnog okruženja, navodi načelnik Bosnar. Manji dio bazena u aqua parku bit će otvoren, a većina njih zatvorena uz ambijent slikovitih zagorskih brežuljaka. U planu je i izgradnja eko-etno sela s desetak tradicijskih zagorskih kućica.
 Prezentirali bi se stari zagorski zanati, nudili domaći proizvodi, pa unatoč ekskluzivnim objektima i sadržajima namijenjenim turistima dubljeg džepa od centra će moći prosperirati i srednji sloj građanstva.

– Projekt Zdravstveno-turističkog centra „Stubaki“ vrijedan je 105 mil. eura, a realizacija projekta, koja više nije upitna, Stubičkim Toplicama i mnogo široj regiji donosi značajan prosperitet u turizmu kao najvažnijoj grani gospodarstva te zapošljavanje petstotinjak ljudi – navodi načelnik Bosnar. U poslovnom prostoru poduzeća Bluesun u Stubičkim Toplicama već se zaprimaju zamolbe za posao.     

Komentara 2

WI
wiktorija
22:38 25.10.2012.

valjda će se i ove toplice tak dugo gradit kao krapinske ........................

LU
ludva
16:27 26.10.2012.

Pa Krapinske se otvaraju ...samo 12 godina...svjetski primjer..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije