Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grižane

Orezali i blagoslovili 2000 čokota novog grižanskog vinograda

mile štifan (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
1/3
30.01.2012.
u 15:09

A bez obzira na vremenske (ne)prilike, posljednje dane siječnja nakon blagdana sv. Vinka 22. siječnja vinogradari koriste za orezivanje

GRIŽANE – Unatoč buri i hladnoći, na imanju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Mile Štifan u Grižanama ponad Crikvenice radi se punom parom. Ona je, naime nastavila ondje gdje je njen pokojni suprug Zvonko stao, pa sada uz novoposađenih 2000 čokota vinove loze na svoja dva vinograda ukupno ima 5000 čokota pinota bijelog, žlahtine, cabernet sauvignona i frankovke, što je čini najvećom i jedinom ozbiljnom vinogradarkom i vinarkom u nekoć davno vinovom lozom bogatoj Vinodolskoj dolini.

A bez obzira na vremenske (ne)prilike, posljednje dane siječnja nakon blagdana sv. Vinka 22. siječnja vinogradari koriste za orezivanje. Toga odgovorna posla prihvatili su se i "težaci" u vinogradima M. Štifan, a da sve prođe kako su zamislili uz njih se našao i vlč. Tomislav Čubić, župnik grižanski i selački uputivši riječi Božjeg blagoslova. Uz vinovu lozu, koja se sustavno sadi na 2,5 hektara imanja M. Štifan, u voćnjaku je i 350 stabala 20 vrsti voća koja čekaju orezivanje. Tu je i maslinik sa 70 stabala mladih maslina, pa s obzirom na još uvijek kratke zimske dane, uistinu ima razloga da se u poslu povuče iz petnih žila. Dakako, želi li se s jeseni uživati u njegovim rezultatima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije